Limun je izuzetno jak antioksidans

Limun je zimzelena biljka, lepa na izgled – dobra za zdravlje. Obično naraste od 3 – 6 m visine,  ima sjajne listove, bele cvetove  izrazitog mirisa i osvežavajuće citrusne plodove. U adekvatnom podnevlju limunovo drvo cveta i do 3 puta godišnje, od maja do septembra, a njegovi plodovi su veoma cenjeni među citrusima i koriste se za osvežavajuće napitke, bolji ukus hrane, za poslastice i kolače, kao lek i konzervans. Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našoj planeti. Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati super-hranom. Limun je izuzetno jak antioksidans i često puta se poredi sa hemoterapijom.

Limun je izuzetno jak antioksidans - Sirova hrana leči teške bolesti. Lečenje raka alternativom i sirovom biljnom hranom. Kancer. Tumor.

 

LIMUN JE IZUZETNO JAK ANTIOKSIDANS

 

Limun je pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, sadrži kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan. Povoljno deluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema. Ako redovno konzumirate limun, možete sprečiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripa, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka! Postoji puno načina da ovu namirnicu uvrstite u Vaš svakodnevni meni, ali, najjednostavniji način je da svaki dan popijete 1-2 čaše mlake vode sa limunom. Voda sa limunom je poznati recept ayurvede koji se koristi za stimulaciju varenja i eliminaciju toksina iz organizma. Pored toga, limun čisti jetru i stimulira njezin rad. Prirodni je antiseptik i antioksidans. Sprečava grip, prehladu i mnoge vrste infekcija. Pomaže kod kolika i želudačnih tegoba. Limun je odlično sredstvo protiv peruti i masne kose. Voda sa limunom pomaže varenju, jer je njezin sastav sličan želudačnoj kiselini. Limun potiče stvaranje enzima u jetri.
Voda sa limunom normalizuje rad creva i olakšava njihovo pražnjenje. Limun sprečava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog pritiska i povećava nivo dobrog (HDL) kolesterola. On snažno alkalizuje organizam. Voda sa limunom razblažuje mokraćnu kiselinu pa time pomaže kod artritisa i gihta. Limun pomaže eliminaciju viška sluzi iz organizma. Sprečava grčeve i bolove u mišićima, reguliše rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara. Sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze. Voda sa limunom pomaže mršavljenju.

 

Limun i rak

 

U poslednje vreme limun se sve češće spominje u kontekstu borbe sa rakom i hemoterapijom. Mnogi alternativni lekari govore o tome da je limun snažno sredstvo protiv raka jer ubija kancerogene ćelije poput hemoterapije. Neki od njih navode da je limun 10000 puta jači od adriamicina – popularnog lieka za hemoterapiju, mada ovu cifru uzmite sa rezervom. Glavna prednost limuna kao leka, u odnosu na hemijske lekove, je to da on deluje samo na ćelije raka i ne uništava zdrave ćelije (za razliku od hemoterapije). Nešto više o tome pročitajte na stranici: limun kao hemoterapija

Limun kao dokazani lek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznat je vekovima unazad. Beli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog leka, nastalog pre više od 2000 godina za koji se zna, da između ostalog, sprečava nastanak tumora. Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa.

Osim ćelije raka limun ubija i bakterije, viruse i gljivice a deluje i na parazite. Ova super-namirnica ima toliku korist za zdravlje da zaslužuje da je koristimo svaki dan. Limun je idealna namirnica za detoksikaciju jer pomaže eliminaciju toksina iz organizma, jača imunitet i deluje kao jak antioksidans. Iako kiseo on ima vrlo alkalizujući efekat u telu pa ukoliko želite da smanjite kiselost vašeg tela, koja je inače preduslov tumorskih bolesti, upotrebite limun kao lek ili preventivu. Inače, svo voće ima efekt čišćenja organizma, ali agrumi poput limuna i grejpa su najbolji za detoksikaciju.

Nakon svega, zašto ne biste sada uzeli čašu vode, pomešali sa limunom i odmah to popili?

 

POGLEDAJTE VIDEO ZAPISE NA TEMU POZITIVE

 

 

 

LIMUN JE IZUZETNO JAK ANTIOKSIDANS – SIROVA HRANA LEČI TEŠKE BOLESTI. LEČENJE RAKA ALTERNATIVOM I SIROVOM BILJNOM HRANOM.

Comments are closed.