NEGATIVA (-)

Kao što smo već napomenuli, preventiva i lečenje teških bolesti poput tumora, raka, srčanih bolesti, osteoporoze, dijabetesa i sl. nije moguće bez adekvatnih promena u načinu ishrane i životnim navikama. Ukoliko želite da izbegnete ili izlečite neke od takvih bolesti moraćete da ukinete faktore koji dovode do njih. Moraćete obavezno da prekinete sa lošim navikama, pušenjem, alkoholom, da maksimalno redukujete masnoće u ishrani, meso, mleko, jaja, ukratko – namirnice životinjskog porekla kao i da izbacite brojne loše navike iz svog života. Rubrika “Negativa” pomoći će vam u tome…

Negativa (-), toksini, šećer, kuhinjska so, meso, mleko, aditivi

NEGATIVA

Verovatno da niste ni svesni u kako otrovnom okruženju živite. Svuda oko vas nalaze se toksini najrazličitijih vrsta. Vaše kupatilo, vaša kuhinja, stan, radno mesto sve više nalikuje trovačnici pre nego li zdravoj sredini. Kozmetička sredstva, sapuni, šamponi, kreme, kuhinja, namirnice, hrana, pa čak i građevinski objekti, radno okruženje, rasveta.. sve ove stavke postaju jedan faktor više koji pomaže toksikaciju vašeg tela. Hemikalije u kozmetičkim sredstvima, aditivi u hrani, toksične farbe i građevinski materijali, neonska rasveta sa živom, toneri za štampače, wifi i mobilno zračenje… sve su to pojedinačni faktori koji dodaju toksikaciji vašeg tela.

Npr. fluor u pastama za zube, jedan od jačih bojnih otrova korišćen u ratovima predstavlja tipičan primer toksina. Proizvođači i zubari će vam verovatno reći kako su to vrlo male količine koje nemaju mogućnost da vam naštete u tim dozama – i tu su u pravu. Količina fluora u jednom pranu zuba je isuviše mala da vam naudi. Ali ako vi perete zube više puta dnevno, pa x30 dana pa x365 dana pa puta broj godina, količina otrova se vremenom polako uvećava pa od male “bezbedne količine” postaje kritična količina. I kada bi to bilo jedini toksin možda ne bi ni bilo problema. Ali ista takva priča doći će od proizvođača sapuna, šampona, hrane, mesa, mleka, lekova.. .itd… itd… i svi oni reći će za svoj proizvod kako sadrži malu količinu sodium lauril sulfata, aspartana, nitrita, msg-a, aditiva, boja, akrilamida….. Kada sve ove toksine saberete sa količinom i brojem godina u kojima ste ih konzumirali, dobro je da ste još uvek živi.

Rubrika negativa imaće ulogu da vam ukaže koji su to negativni faktori koji mogu smetati vašem zdravlju. Da bi ste se zaštitili od takvih stvari jednostavno ih morate prepoznati a mi ćemo ih u rubici “negativa” predstaviti. Verovatno da izbegavanje jednog od ovih negativnih faktora neće u mnogome popraviti vašu zdravstvenu poziciju ali kada izbacite više njih to će već biti značajan korak u vašoj borbi za bolje zdravlje.

Čemu sve to? Ako želite da pobedite tešku bolest neće biti dovoljno samo da ubacite nešto u svoje živote. Vrlo bitna stavka jeste i to šta ćete da izbacite a rubrika “negativa” će vam pomoći u tome.

 

Comments are closed.