Tajna izlečenja – Lečenje teških bolesti

Kada se čovek nađe u zdravstvenom problemu i kada krene u potragu za informacijama o lečenju (npr. na internetu) – naići će na obilje informacija. Na sve strane pljušte tekstovi o alternativi i natprirodnim moćima nekih biljaka, preparata i postupaka. Sa druge strane, kada pogledate temu teških bolesti iz ugla klasične medicine, uvidećete da i ona ima svoju ponudu preparata i rešenja koja leče sve i svašta (svaka druga reklama na TV reklamira neki superlek). Stiče se utisak da tajna izlečenja i nije neka tajna jer svi oko nas barataju raznoraznim rešenjima koja zagarantovano leče sve???

Tajna izlečenja - Lečenje teških bolesti alternativom i sirovom hranom. Rak, tumor, kancer, dijabetes, kardio i ostale bolesti mogu se uspešno lečiti.

TAJNA IZLEČENJA – LEČENJE TEŠKIH BOLESTI ALTERNATIVOM I SIROVOM HRANOM

Pacijenti koji se suoče sa teško izlečivim bolestima pokušavaju da pronađu rešenje za svoj problem a sve je češće da to rešenje traže u svetu alternative. I kad smo već kod alternative u poslednje vreme takođe sve su češći i članci po novinama i internetu koji navode neuspešnost pomenutih metoda koristeći se pričama poznatijih javnih ličnosti koje su krenule putem alternative ali nisu uspeli da pobede bolest. Jedna od češće korišćenih primera jeste priča Stiva Džobsa koji je takođe isprobavao neke metode alternative ali nije uspeo u svom lečenju. Zaključak koji se time pokušava predočiti pacijentu u alternativi jeste da ako neka poznata, bogata ličnost nije uspela u svom izlečenju alternativom, a kako ćete vi sa mnogo manje para? Ali, nedajte se zavarati. Količina novca nije garant niti uslov kod izlečenja malignih bolesti. U komercijalnoj medicini možda ali u u pravoj alternativi novac nije presudan , ili bar donekle, tek onoliko da imate za jedan sokovnik, blender, pijacu ili da izbegnete stres koji dolazi sa računom za struju…

Namerno smo napomenuli u “pravoj” alternativi. Šta smo pod time mislili? I u alternativi postoji težnja ka profitu pa “komercijalna alternativa” preuzima motive velikog brata a to je – novac. Naime, pojedini akteri alternative pokušavaju da vas ubede kako su za vaše izlečenje neophodne skupe stvari poput papreno skupih biljaka, mističnih minerala, egzotičnih lekova.. Drugim rečima – treba vam dosta novaca. Da li i alternativa podrazumeva posedovanje debelog bankarskog računa? Onda se s pravom postavlja pitanje Stiva Džobsa. Ali nemojte ni svu krivicu svaljivati prodavcima “magičnih lekova”. Oni su tu jer ste vi to tražili. Vi ste svesni da vaše loše navike poput pušenja, brze hrane i fizičke neaktivnosti jesu izvori vaših problema ali ne želeći da se odreknete svojih navika vi tražite da vam se ponudi magični lek koji će vas osloboditi te obaveze. I konačno kada vidite na internetu ponudu magičnog leka vi dobijate savršeni alibi kojim ćete sebi potvrditi vašu tobože promenu i borbu za zdravlje. A najbolja stvar je ta što ne morate ništa menjati u svom životu. Fantastično…

Zdravoxin leči sve – kao rukom odnešeno – lekari u čudu

Obratite pažnju jer u ovim ponudama ima dosta prevara. Ima tu i dobrih stvari, pogotovo ako se radi o prirodnim preparatima. Ukoliko i uzimate neke od njih upamtite jednu stvar: oni vam mogu pomoći ali, samo ako ste svoju ishranu i svoj život doveli u red. Ovo pravilo važi i za popularni kanabis. Ne sumnjamo u njegovo lekovito dejstvo ali za izlečenje od teških bolesti biće potreban radikalan i sveobuhvatni pristup a ne parcijalno rešenje. Veoma je bitno da sve preparate kupujete od proverenih i sigurnih dobavljača. Nije nam cilj ovde objašnjavati sve te raznorazne metode izlečenja ali, u većini slučajeva odgovore možete pronaći i sami, upotrebom proste logike.

Tajna izlečenja - Lečenje teških bolesti alternativom i sirovom hranom. Rak, tumor, kancer, dijabetes, kardio i ostale bolesti mogu se uspešno lečiti.

U religiji postoji jedno stanovište a to je da sve ono što nosi stvarnu životnu vrednost ne plaća se novcem (bar ne velikim). Ako vi odete nekom verskom predstavniku tražeći savet za svoju lošu sudbinu a on pred vas postavi uslov: “za 1000 eura rešiću vas brige”, znajte da takva osoba nema moć da vam pomogne i nije nikakav predstavnik Boga. Pravi duhovnik učiniće to bez novca ili će to u najgorem slučaju biti vaša dobra volja (i taj čovek mora da plati neke račune). Zamislite ovde Isusa koji leči i vaskrsava ljude ali traži da mu se za to plati 1000 zlatnika? U alternativi, ponudu prirode možemo tumačiti likom dobrog duhovnjaka. Ako u prirodi postoji nešto što vas može izlečiti onda to neće koštati tih 1000 eura već će to biti ili nešto ili vrlo jeftino ili besplatno. Nemojte sada otići u drugu krajnost i optužiti nedužan čaj u zdravoj hrani kao sumnjivu robu jer vam traže 200 dinara za njega. Ali, ako taj čaj košta 200 eura, to je već nešto drugo. Sve ono što zahteva brdo novca odmah stavite pod znakom pitanja. Da li vi stvarno verujete da uzrok tj. lek za tešku bolest nije u vašoj blizini već morate poručiti kanabis iz daleke zemlje koji će vas uz to koštati popriličnu sumu novca? Kao što je uzrok bolesti došao iz vaše neposredne blizine, na isti način doći će i lek. Nemojte da gledate mnogo u daljinu jer onda nećete videti ono što je tu, pored vas. U tom slučaju vaša potraga za lekom ličila bi vernicima koji putuju u daleke zemlje i hramove kako bi pronašli Boga, zapostavljajući u svojoj potrazi jedino hram koji stalno nose sa sobom i njihovu “bližnjost”.

Alternativa, svakako, može dosta pomoći u lečenju teških bolesti. Ne doživljavajte alternativu kao nešto što je automatski suprostavljeno medicini pa je samim tim dovoljno da bude alternativa. Videćete da se uglavnom svi prodavci “magičnih lekova” služe floskulama tipa “medicina je ljubomorna na ovaj lek”, “mana ovog leka je samo u tome što je jeftin”, “farmaceutska mafija krije istinu” i sl. Ima tu i senzacionalizma tipa: “jedna kašika ovog alternativnog leka dnevno i rak se sam povlači???”. Tvorci ovakvih članaka obožavaju da spomenu nacionalnost ili starost pa ćete često puta videti na internetu naslove tipa: “Srbin otkrio lek za rak!?!” ili “Petogodišnje dete slučajno pronašlo lek za rak”. Ili “penzioner iz dosade pronašao lek za rak” :-). I obavezno ovakav biser: “… Lekari su se našli u čudu kada su videli šta sve ovaj lek može..!. Jedini koji su opasniji od nazovi alternativaca jesu oni legalni trgovci lekova tipa “zdravoxin”. Sećate se, to je ona bakica koja nije mogla da ustane iz kreveta a onda je popila “Zdravoxin” i sada trči po kući i diže na benču 200 kg. Naučivši zanat od svojih farmacijskih kolega, predstavnici “komercijalne alternative” pokušavaju da unovče ovu priču sa zdravljem pa će vam sve te fantastične biljke i preparate ponuditi po masnoj ceni. Čovek koji je na muci i koji želi spasiti najbliže, najčešće ne gleda na cenu što odgovara alternativnim i farmacijskim vračevima. Zato, probajte da se saberete i skoncentrišete na problem i svu energiju usmerite na lociranju i otklanjanju uzroka vaše bolesti. Stanite pred ogledalo i budite samokritični. Uočite šta vas je dovelo do takve situacije, korigujte se i ne budite plen zdravstvenih mešetara. Kada govorimo o alternativi, tačno je to da farmaceutska mafija ima jak lobi, tačno je to da medicina postaje sve više komercijala, i tačno je to da lek za rak ne mora automatski biti skupa stvar, ali to ne znači da možete prihvatati sve i svašta gde god se ove činjenice pomenu. Prava alternativa ipak mora dejstvovati u saradnji sa naukom i medicinom u nekoj vrsti sinergije.

 

Tajna izlečenja - Lečenje teških bolesti alternativom i sirovom hranom. Rak, tumor, kancer, dijabetes, kardio i ostale bolesti mogu se uspešno lečiti.

A kada govorimo o biljkama, da razjasnimo jednu stvar: alternativni lek za vašu bolest ne može biti neki mistični orijentalni i skupi lek. Zato ne očajavajte za dalekim i skupim stvarima. Ironično, ali ta osobina vas je i možda dovela u stanje bolesti. Možda će vas ovo razočarati ali ne postoji nijedan trik da prevarite kancer na brzinu.  A kada uđete u alternativu i shvatite da u njenoj osnovi stoji zdrava ishrana onda će se tu pojaviti još jedan problem. Na internetu i u štampi postoje puno recepata koje namirnice treba koristiti, da li će to biti zdrava mleka, sirevi, ili biljke i kako sve to treba pripremati. Neki su za kuvanu varijantu, po mogućnosti na pari, neki su za ulje, neki spominju budwig dijete, hrono dijete, dijete po krvnim grupama, jelovnik po mesečevim menama i sl. Treba jesti ovo, treba ono…. Pojavio se novi lek… Leči rak za 3 minuta…. Kozje mleko.. Pijte petrolej (poželjno je ugasiti cigaretu :-)………Dosta!!! Ako poželite da vam se zgadi prirodna medicina onda samo pogledajte priče koje se svakodnevno štancuju na internetu. Pored tolikih biljaka i trikova koji leče kancere maltene istog dana, pravo je čudo da maligne bolesti još uvek postoje. Ako pokušate da pronađete pravi recept na internetu možete samo da poludite. Prosto se stiče utisak da se alternativci utrkuju čiji će lek za manje vremena ubiti tumor pa tako imate varijante koje za 10,8,7,… , pa čak i za 3 minuta ubijaju kancer ćelije ?!? Zar vi verujete da će jedan tako težak protivnik koji je u vašem telu rastao 10 godina otići iz vas za 3 minuta? Za tri minuta ne možete sanirati ni ubod komarca a kamoli osmog putnika na vašem brodu. U stvari, postoji mogućnost da to rešite i za jednu sekundu ali onda bi ste morali da budete u izuzetnoj Božijoj milosti time što će se na vama primeniti Božiji “Lex specijalis”. Masa ovih tekstova – što namerno, što nenamerno tj. željom pojedinaca da pomognu stvaraju konfuziju informacija i utisak neozbiljosti interneta kao medija što ide na ruku komercijalnim igračima u zdravstvu.

 

Tajna izlečenja - Lečenje teških bolesti alternativom i sirovom hranom. Rak, tumor, kancer, dijabetes, kardio i ostale bolesti mogu se uspešno lečiti.

Upamtite sledeće: neće vas izlečiti ni kanabis, ni petrolej, ni otrovi raznih gmizavaca ni soda bikarbona, ni vitamin B17 niti ostali čudotvorni lekovi. Nove hronične bolesti leče se pre svega lečenjem vašeg duha, podizanjem nivoa svesti i razumevanjem osnovnih životnih principa. Moraće da razumete problem, da se edukujete, izmenite svoje životne navike, ishranu, ojačate imuni sistem i date mu priliku da deluje. Ne gubite dragoceno vreme u praznim pričama…

U poslednje vreme sve je češća upotreba Photoshop marketinga u komercijalne svrhe. Veštim dizajnom ljudi se dovode u zabludu o efikasnosti nekog leka ili sistema lečenja. Evo i jednog primera:  zamislite da se Antioksidans bavi prodajom preparata za mršavljenje. U tom slučaju ovakva slika govorila bi u prilog koristnosti našeg preparata a u stvari radi se o grafičkoj manipulaciji u Photoshop-u. Zato, ne nasedajte na ovakve reklame… (inače nemamo takav preparat u prodaji :-)…)

 

Primer photoshop manipulacije

Priroda nudi rešenje

 

Kako ćemo se onda hraniti? Kako ćemo pripremiti hranu? Koji je recept pravi? Ako bi smo pokušali da nabrajamo recepte, trebalo bi nam dosta vremena da sve to pohvatamo. Najbolje rešenje u ovom slučaju bilo bi da naučite principe ishrane a recepte ćete već sami osmišljati. Da bi smo odgovorili na ovo pitanje moraćemo malo da se vratimo u prošlost… Kada pogledate celo stvaranje univerzuma, naše planete, prirode i čoveka primetićete veliku dozu inteligencije, zar ne? Očigledno je da život na zemlji ima izuzetnu važnost za Tvorca tako da u jednom takvom planiranju ništa ne bi trebalo prepustiti slučaju. Zato bi taj teško stvoreni život morao imati maksimalnu podršku i žilavost u preživljavanju. Šta to znači? Ljudi se nisu svo vreme rađali po bolnicama, nisu imali lekare pored sebe, kuhinju i tiganj, tetrapak sa mlekom, štofani kaput….

 

Tajna izlečenja - Lečenje teških bolesti alternativom i sirovom hranom. Rak, tumor, kancer, dijabetes, kardio i ostale bolesti mogu se uspešno lečiti.

 

Priroda je osmislila to ovako: nakon rođenja, dete se doji mlekom svoje vrste oko godinu dana. Nakon što mu izrastu zubi ono počinje da jede tvrđu hranu. Koju hranu? Tvorac je čoveku dao zube i digestivni trakt biljojeda. Mnogi od nas ignorišu ove faktore a šta je posledica toga? Dok će pravi mesožder brzo variti hranu (zbog pojačane kiselosti u sistemu za varenje) i brzo je izbacivati iz svog digestivnog trakta (zbog pravolinijskih glatkih creva) dotle ćemo mi danima vrteti to meso po našim dugim, naboranim crevima trpeći posledice njegovog truljenja, toksikacije i podizanja PH kiselosti (ovo je posebno važno za rak debelog creva).

I još nešto: mesojedi u prirodi jedu sveže meso koje još uvek ima žive enzime a čovek uglavnom jede leševe životinja koje su ubijene godinama ranije i zamrznute i koje se termičkom obradom dodatno umrtvljuju (ovo nije preporuka da treba jesti živo meso već da ga treba maksimalno redukovati u ishrani). Možda će vam ovo sa leševima zvučati malo morbidno ali jedino što vam daje iluziju da to nije tako jeste ambalaža i maniri kod prodaje i spremanja tog mesa. Po ovim parametrima čoveka bi mogli svrstati u lešinare.

Biljna hrana nema epitet lešinarstva ali ovde postoji jedan drugi problem. Kao stanovnik šume, ranije, kada biste naišli npr. na papriku u prirodi biste istu pojeli u sirovom stanju. Danas ona mora biti kuvana. Paprika, ajvar, kečap, krastavčići i sl… Uglavnom sve je pasterizovano,  kuvano, pečeno, konzervisano. Ali, osnova lečenja hranom jeste upotreba živih enzima i vitamina. To što ćete sada reći da ste za ručak imali čorbicu prepunu šargarepe, celera, luka, peršuna, paškanata i sl. ne znači vam ništa jer vi ste sve to skuvali i samim tim prilično uništili jer svi enzimi i većina vitamina stradaju pri termičkoj obradi. Ta čorbica je sada mrtva i prazna i samo takvu vrednost može preneti na vas.

Evo jednog jednostavnog načina da utvrdite koliko ste danas bili zdravi. Ukoliko ste imali 3 obroka, koliki je procenat zastupljenosti sirove biljne hrane bio u njima u odnosu na termički obrađenu? Ako je to 10% toliki će odnos snaga biti između bolesti i zdravlja. Dakle 90% za bolest, 10% za zdravlje. Vrlo često to bude i 100% prema 0%. Dakle, da bi ste se hranom borili protiv teških hroničnnih bolesti kao što je rak i sl. uslov je da imate sirove biljne obroke.

Većina alternativaca pravi grešku u tome što sirov obrok doživljavaju kao “dodatak ishrani”. Oni i dalje jedu isto, meso, mleko, jaja, industrijske proizvode, a onda dodaju salatu i začine kao dodatke a za užinu grickaju bademe i koštice kajsije. Drugim rečima – hranimo se zdravo! Na žalost, ovi trikovi neće vam pomoći. Ne radi se ovde o onome šta ste ubacili u ishranu koliko o tome šta ste izbacili iz nje. Sirova hrana neće biti dopuna ishrani već osnova ishrane. Glumatanje alternative neće vam mnogo pomoći. Možda će umiriti vašu savest time što ste ubacili nešto zdravo u ishranu ali neće zaustaviti vašu bolest. Npr. crni kumin i koštice kajsije jesu zdrave namirnice ali u kombinaciji sa “malo slaninice, malo kobasice,  malo šunkice, kajmaka i kačkavalja…” neće doneti nikakav boljitak vašem zdravlju.

 

Tajna izlečenja - Lečenje teških bolesti alternativom i sirovom hranom. Rak, tumor, kancer, dijabetes, kardio i ostale bolesti mogu se uspešno lečiti.

 

Manite se raznoraznih hrono, mesečevih, sunčanih i ostalih dijeta. Da li to znači da su naši preci morali pomreti od gladi jer u njihovo vreme nije bilo ovih čuvenih dijeta? Na internetu postoji puno tema koje će vas zaglupljivati i odvoditi od prave istine a nju možete uvek pronaći u prirodi baš kao što ćete pravu veru pronaći u srcu a ne u nekom hramu na vrhu Himalaja. Zašto vam sve ovo navodimo? Prekinite da slušate savete raznoraznih “znalaca” već na osnovu svoje fizionomije i prirode procenite šta je to što bi ste trebali da jedete. Jednostavno, zamislite da se nalazite u prirodi, kao nekada ranije. Da li će odsustvo šporeta i tiganja, jogurta i mleka, pomada i deterženata značiti kraj ljudske vrste? Da li to znači da je Bog napravio grešku u kreaciji i poslao nas na ovaj svet bez preko potrebnih rekvizita?

Ukratko, vaša ishrana trebala bi biti zasnovana uglavnom na ishrani biljkama, na povrću, voću, uz dodatak nekih žitarica (bezglutenskih), semenki, orašastih plodova, bez rafinisanih industrijskih proizvoda. Ne mora sve ni biti sirovo ali neki dobar odnos (u biljnom delu) bio bi oko 70% u korist sirove biljne hrane a možda kojih 20-30% u korist kuvane hrane (tipa mahunarki). Životinjske namirnice postepeno izbaciti ili maksimalno redukovati – a ako baš ne možete bez njih, u nekom simboličnom procentu (jednom u  10 dana), onda to mora biti od životinja koje su rasle pod suncem i hranile se u prirodi, bez industrijskih “pomagala”. I ako već morate da koristite mlečne proizvode onda neka to budu nekuvani mlečni proizvodi prirodno uzgajanih krava. Ali kuvano i pasterizovano mleko industrijskih krava može samo hraniti vašu bolest. Sve što se rafiniše i ima aditive potrebno je izbaciti iz ishrane.

Što se tiče kozmetike i deterženata pronađite neke prirodne zamene za njih. Uostalom, ukoliko se hranite sirovom biljnom hranom neće vam biti potrebna ni tolika kozmetika jer će vaš izgled automatski biti mnogo bolji.

Još nešto i nezaobilazno u tajni izlečenja: pacijenti koji se bore sa teškom bolešću suočeni su sa rizikom smrti pa samim tim dolazi do depresije i gubitka volje za životom. Ako se nalazite u takvom stanju, šargarepa vam neće pomoći. Vi morate ojačati pozitivan stav u sebi a pre svega svoju veru. Vera i Božija pomoć biće od primarnog značaja u vašoj borbi. Bez te komponente pobeda će biti vrlo neizvesna.

 

Antioksidans komentar:

 

Ovaj tekst napisan je kao posledica opšte konfuzije u informacijama koje se plasiraju na internetu. Za očekivati je da će predstavnici medicine osporavati alternativne metode lečenja, ali s pravom, jer postoji ogromna doza šarlatanstva i neozbiljnosti u alternativi a koja dolazi uglavnom od komercijalnih igrača. Mada konvencionalna medicina u komercijali mnogo bolje igra od alternative ipak ne smemo potceniti njenu ulogu. A to što se ljudi sve više okreću alternativi svakako ima uzroka ili u neuspehu medicine kod hroničnih bolesti ili zbog slabljenja komunikacije sa pacijentom a jačanja komunikacije sa komercijalom.

Ljudi koji praktikuju alternativu najčešće postavljaju pitanja tipa: “a šta da jedem?”, “kako da pripremim hranu?”, “da li je badem, kumin, kajsija itd. zdrava za moju bolest?” “Da li da koristim ovaj biljni preparat?”. Vođeni inercijom ljudi još uvek razmišljaju u maniru klasične medicine: “živiš kao što živiš a onda popiješ lek”. Na žalost, stvari ne stoje tako. Ako želite da pobedite teške bolesti moraćete da menjate sistem u korenu a ne da donosite amandmane na ishranu. Preparati i dodaci ishrani mogu pomoći jedino ako se koriste kao dopuna već zdravoj ishrani koja je u osnovi promenjena. Ali nemojte ni sve bazirati na ishrani. Najbitniji faktor koji mnogi zapostavljaju jeste stanje vašeg duha bez čega nema izlečenja. Zdrav duh = manje stresa. Ako toga nema, nema tog novca koji vam može pomoći – čak i da ste naslednik Stiva Jobsa.

Koja je onda tajna izlečenja? Ukratko: obratite se za stručnu medicinsku pomoć, iskoristite one bolje strane medicine – koliko god je to moguće ali nemojte sve završiti na tome. Odmah izvršite analizu svojih navika i ishrane, probajte da pronađete koje su vas loše navike dovele do takvog stanja i odmah delujte u alternativi. Vaš zadatak biće da sebe dovedete u red kako bi vam medicinske usluge bile što manje potrebne.

 

Nastavak priče u tekstu “LEK POSTOJI

 

TAJNA IZLEČENJA – LEČENJE TEŠKIH BOLESTI ALTERNATIVOM I SIROVOM HRANOM. RAK, TUMOR, KANCER, DIJABETES, KARDIO I OSTALE BOLESTI MOGU SE USPEŠNO LEČITI.

Comments are closed.