Lečenje raka – Pirova pobeda

Rak je vrsta bolesti koja pored uobičajenih pratećih zdravstvenih problema dovodi i do duševnog bola pacijenta a i cele porodice.  Ako bolest dođe do svog težeg oblika, do svoje agresivne faze, pacijent i njegova okolina proživljavaju kompletan pakao koji postaje svakodnevni pratioc tog događaja. Kada se čovek suoči sa teškim bolestima i kada krene sa njihovim lečenjem, pred njim obično stoje dva puta: jedan je put farmacije, klasične medicine, put koji počiva na lekovima, hirurgiji i “agresivnim metodama” a drugi je metod alternative koji se može bazirati na različitim tehnikama ali ona osnovna zasniva se na promeni ishrane i životnih navika. Neki pacijenti pokušavaju i da kombinuju ova dva metoda…

LEČENJE RAKA – PIROVA POBEDA – MEDICINA ILI ALTERNATIVA

 

Lečenje raka - Pirova pobeda - Medicina ili alternativa. Kada krenete u rat protiv teških bolesti vrlo je bitno da izbegnete Pirovu pobedu.

 

Tumorske bolesti jesu bolesti sa visokim stepenom rizika i zato je veoma važno zauzeti ozbiljan i pravilan stav po tom pitanju. Taj pravilan stav podrazumeva prisustvo kako klasične tako i alternativne medicine. Veoma bitan faktor ovde jeste vreme i zato pacijent ne sme dozvoliti sebi prazne korake u lečenju.

Medicina ovom problemu najčešće prilazi operacijom, hemoterapijom i zračenjem što jesu drastične metode a nekad nose i više štete nego koristi – poput Pirove pobede. Da se podsetimo: kralj Pir je ratujući protiv rimljana pobedio u jednoj bitci ali uz ogromne gubitke koji pobedu maltene pretvaraju u poraz. Zato kada kažete “Pirova pobeda” onda mislite na situaciju gde dobijate bitku ali gubite rat. Kada krenete u rat protiv teških bolesti vrlo je bitno da ne doživite Pirovu sudbinu i da vas pobeda ne košta kao i poraz. Naša preporuka je da prvo zatražite stručnu medicinsku pomoć ali realno sagledajte njene opcije – kakvo rešenje ona nudi, koje su posledice, koja je cena eventualne pobede, kakva su iskustva i rezultati kod pacijenata koji su koristili takve metode. Nakon toga treba pogledati šta je to što nam alterantiva nudi ali opet bez pristrasnosti. Zamerke koje se obično upućuju klasičnoj medicini jesu najčešće simptomatsko lečenje bez uklanjanja pravog uzroka, visoke cene lečenja, administrativni problemi, često puta formalan i nehumani stav prema pacijentu što ume da bude faktor koji odbija pacijenta od klasične medicine. Ovakav stav često gura pacijente na pogrešan put pa oni traže rešenje u “sumnjivoj” alternativi gde često puta naiđu na prodavce magle koji ih finansijski čerupaju jer ovi, u stanju kakvom jesu, nisu u mogućnosti da racionalno donose odluke. Ali zbog pojedinih “kukolja u žitu” ne možemo deklarisati ceo sistem kao nepoželjan bilo da se radi o klasičnoj medicini bilo da se radi o alternativi. Zato opet ponavljamo, kada je spašavanje života u pitanju, sve što može pomoći izlečenju to treba iskoristiti.

Kada govorimo o alternativi i teškim bolestima, (tumorske), veoma je bitno upoznati neprijatelja i time izbeći brojne greške i zablude. Filozofija tipa “dajte mi lek – šta da popijem?” u alternativi ne pali. Klasična medicina je dugogodišnjim uticajem nametnula stav lečenja na principu “jedna bolest – jedan lek” gde za svaku bolest postoji poseban lek pa ako imate 10 problema vi trebate popiti 10 različitih lekova. Takva solucija podrazumeva još jedan princip: “više para – bolji lek”. Ali kod novih hroničnih bolesti novac više ne igra presudnu ulogu tako da nećete moći da kupite “lek koji leči sve”. Ako Stiv Džobs nije uspeo novcem da reši ovaj problem onda nećete moći ni vi a budžet vam je svakako manji. Očigledno je da novac u medicini ne može odigrati ulogu Božjeg Mesaje a slična je priča i u alternativi. Novac neće moći da vas oslobodi posledica pogrešnog izbora u ishrani i životnim navikama ali vam može dosta pomoći. Doduše samo donekle, tek da imate za dobar sokovnik, blender, kupovinu voća i povrća.

Lečenje raka - Pirova pobeda - Medicina ili alternativa. Kada krenete u rat protiv teških bolesti vrlo je bitno da izbegnete Pirovu pobedu.

Šta smo smatrali pod onim – upoznajte protivnika? Kako bi vam jednostavnije objasnili sa kime imate posla kod tumorskih bolesti napravićemo jedno malo poređenje. Ako bismo tumoru želeli da dodelimo profil neke ličnosti onda bismo mogli da kažemo da on po svojoj prirodi spada u grupu predatora, agresivaca i hedoniste. Zamislite da u jednoj prostoriji čuvate medveda i malog tigra. Zadatak Vam je da ubijete tigra pre nego poraste jer će u tom slučaju on ubiti medveda – a medved mora preživeti. U ovoj priči medved ste vi a tigar je rak. Vi ne smete da dozvolite tigru da naraste i dobije zube. Morate da delujete dok je on još mali, u protivnom, kasnije, nećete imati toliko prostora za manevrisanje. Na žalost još uvek nemate toliko precizno oružje kojim biste garantovali njegovu preciznu i sigurnu likvidaciju. Oružje kojim trenutno raspolažete jeste bomba, razmišljate da je bacite na tigra očekujući da će medved imati sreće da ne strada ali rizik je veliki. Sličnu simboliku ima hemoterapija koja u priči sa tumorom ima karakter bombe ili možda otrova što znači daćemo i tigru i medvedu otrov i nadati se da će, nakon što oboje to pojedu, medved imati jači imunitet, te da će tigar stradati a ovaj preživeti, nakon čega ćemo prekinuti sa davanjem otrova. I opet, rizik je veliki.

Lečenje raka - Pirova pobeda - Medicina ili alternativa. Kada krenete u rat protiv teških bolesti vrlo je bitno da izbegnete Pirovu pobedu.

Ali, postoji još jedan način a to je upotreba hrane. Ako u za ishranu koristimo hranu kao što je npr. meso, to će jesti i jedan i drugi, održavaće se u životu i tigar će rasti svakoga dana. Ali ako im dajemo samo biljnu hranu, medved će preživeti jer je on po prirodi i biljojed, dok će tigar kao tipičan mesojed stradati. Doduše, kada tumorskom pacijentu spomenete zdravu hranu njegova prva asocijacija jeste čorbica od domaćeg pileta, meso nikako crveno, može jagnjetina a dobro dođe i domaće kozje mleko i surutka. Zato on odmah kreće sa ovakvim jelovnikom i ispijanja sirutke na tone ne znajući da time nesvesno hrani tigra koji postaje sve jači.

Ovaj tigar je predator koji se hrani životinjskim visokoproteinskim namirnicama i tu prvenstveno podrazumevamo mleko, meso, jaja i ostale namirnice životinjskog porekla. Dokle god bude hranjen tim namirnicama tigar će preživljavati i biti sve jači. O ovome je bilo reči u prethodnim tekstovima. Uloga proteina u iniciranju raka objašnjena je u tekstu kineske studije.

Još jednom da podsetimo da je rak ozbiljna bolest, često sa smrtnim ishodom. Radi se o svetskom prvaku koji deli prvo mesto sa infarktom i profesionalni je ubica. Zato nije preporučljivo da samostalno odlučujete o lečenju i ishrani, već bi trebalo da se konsultujete sa svojim lekarem, a ako se opredelite za primenu alternative, opet, sa stručnim licem iz te oblasti. Sa druge strane poželjno je da se informišete o svom problemu i načinu lečenja, da imate i svoje mišljenje a ne da svoju sudbinu bezuslovno i u potpunosti prepustite “stručnjacima”. 

 

Medicina ili alternativa ili i medicina i alternativa

 

Alternativa može odigrati ne samo korisnu već i presudnu ulogu u borbi sa tumorskim bolestima. Ali i pored toga to ne znači da vi trebate ignorisati pozitivne vrednosti medicine već naprotiv.

 

Ovo napominjemo iz razloga što će i jedna druga medicina predstavljati sebe kao jedini i isključivi izbor. Dok će klasična medicina tvrditi kako samo ona ima ključeve pakla u kome stanuje rak, predstavljajući alternativu u negativnom smislu nadrilekarstva, alternativa će sa druge strane ignorisati svako pristustvo medicine u tom delu potencirajući njenu komercijalnu komponentu. Kako izgleda ovo prepucavanje u praksi? Agitatori klasične medicine će npr. kada je ishrana u pitanju često koristiti izjave tipa “evo, ovaj je živeo na planini, jeo je zdravo a dobio rak. “. Alternativa će ponekad preterivati u osudi simptomatskog lečenja zaboravljajući da ponekad simptomi bolesti mogu biti smrtonosniji od same bolesti (npr. visoka temperatura ili pritisak) i kada je neophodno brzo suzbijanje simptoma.

Ali da se razumemo: ništa nije neobično kada se tumorske bolesti jave i u sredinama u kojima se ljudi hrane mahom biljnom hranom, na planinama i u nerazvijenim područjima. Postoje neki faktori na koje ne možemo uticati a to su ona zagađenja koja dolaze od prirodnog zračenja, zračenja osiromašenog uranijuma, klimatska zagađenja ili genetičke mutacije iz ko zna kojih razloga. I normalno bi bilo da se ovakve bolesti dešavaju sporagično i u zdravim sredinama. Ako na nekoj lokaciji oboli 1 na 1000 stanovnika onda bismo mogli da kažemo da je to nešto normalno makar se i svih hiljadu hranilo zdravom hranom. Ali, ako na istoj lokaciji svaki četvrti, treći ili drugi stanovnik oboljeva od takvih bolesti onda govorimo o nenormalnim pojavama koje moramo ozbiljno sagledati. Takvu situaciju imamo danas u Srbiji. Isto tako komercijalni faktor jeste mana savremene medicine ali kao što u životu sve košta i ima svoju cenu ista situacija biće i kod medicine. Kao što rekomo “ne možemo zbog jednog kukolja ignorisati ceo sistem” a problem nastaje onda kada profit i cena lečenja postanu primarni cilj a ne “nužno zlo”.

 

Lečenje raka - Pirova pobeda - Medicina ili alternativa. Kada krenete u rat protiv teških bolesti vrlo je bitno da izbegnete Pirovu pobedu.

 

Svi oni koji su završili medicinski tretman raka polaze od toga da su nakon operacije “izlečeni” i da je to sada neprijatna prošlost koju treba što pre zaboraviti. Izjava tipa “rak se povratio” vrlo lako može biti i situacija da “nikad nije ni otišao”. Ukoliko pacijent oboli od bilo koje vrste tumora, to znači da je njegovo telo pokazalo sposobnost za proizvodnju tumorskih ćelija a imuni sistem slabost u suzbijanju istih. Operacija tumora u nekom delu tela može značiti skidanje jednog od tumora koji je stigao u stanje “kliničke vidljivosti” a njegovo prisustvo upozorava na sklonost ka pojavi ili otkrivanju novih. Operaciju tumora treba shvatiti kao “dobijanje na vremenu”, baš kao i u priči sa hipertenzijom i u tom vremenu morate preduzeti odgovarajuće korake kako bi se zaštitili od daljeg napretka bolesti.

Operaciju tumora možemo porediti sa klasičnim brijanjem brade. To što ste se jutros obrijali ne znači da ste trajno rešili pitanje vaše brade već da ste samo uklonili posledicu vremenskog delovanja uzroka brade. Pošto uzrok nije otklonjen biće potrebno određeno vreme da se ona ponovo pojavi. Otprilike tako funkcionišu i tumorske bolesti. Operacija je samo podšišala posledicu (tumor) koji je postao klinički vidljiv i ukoliko uzroci ostanu prisutni i dalje – on će se ponovo pojaviti.

 

Lečenje raka - Pirova pobeda - Medicina ili alternativa. Kada krenete u rat protiv teških bolesti vrlo je bitno da izbegnete Pirovu pobedu.

 

Na kraju ostaje pitanje: “koji sistem lečenja primeniti?”. Prvo što morate uraditi jeste da iskoristite prednosti savremene medicine i dijagnostike kako bi dobili što tačniju dijagnozu i prognozu bolesti. Koji ćete princip lečenja koristiti zavisiće od toga u kom stadijumu se bolest nalazi i koliko vremena imate na raspolaganju. Ako se pacijent javi “u minut do dvanaest” najverovatnije je da će morati da iskoristi ono rešenje koje daje najbrže rezultate.

Bilo koji metod da odaberete to ne znači da ovaj drugi mora biti isključen već naprotiv. Ako ste problem rešili medicinski, odmah proverite svoje navike i način ishrane i izvršite potrebne promene kako više ne biste došli u situaciju da vršite slične izbore a za tako nešto moraćete da zaboravite na pileće čorbice i domaće mleko.

Antioksidans komentar

Nemojte gubiti vreme tražeći tabletu za rak. Lek kao posebna, solo stavka ne postoji. Ne postoji tableta, kapsula, sirup, čaj, biljka koja će vas izlečiti od ovakvih bolesti. Lečenje ne pripada jednom leku. Lečenje je zbir primene većeg broja postupaka. Nemojte da u alternativi primenjujete metod konvencionalne medicine “jedna bolest – jedan lek” niti da jurite za otrovima škorpija, zmija, petroleja, kanabisom, sodom bikarbonom i sl… Ne gubite vreme jer ga nemate dovoljno. Ono što morate da uradite je da na bolest krenete svim sredstvima, medicinom, alternativom, da sprečite dalje trovanje organizma, da pređete na sirovu ishranu biljkama, upotrebu kvalitetnih suplemenata, detoksikujete se i promenite način života. Ako to ne uradite, nikakav “lek” vas ne može spasiti. Vi možete i dalje zabadati glavu u pesak, ali tigar ipak stoji u vašoj blizini.

 

Lečenje raka - Pirova pobeda - Medicina ili alternativa. Kada krenete u rat protiv teških bolesti vrlo je bitno da izbegnete Pirovu pobedu.

 

Informacije na ovom sajtu nisu namenjene samo obolelima već i svima onima koji žele da deluju preventivno na polju teških bolesti. Imajte na umu da količina toksina i radijacija uranijuma već dostižu kritične nivoe tako da bi bilo poželjno da prekinete da se samozavaravate iluzijom o nedodirljivosti. Tekstovi o malignim i tumorskim bolestima koji su ovde objavljeni mogu se primeniti na skoro sve oblike raka jer je njihov uzrok i način lečenja (u alternativi) sličan bez obzira da li je u pitanju rak dojke, prostate, pluća, želuca, kostiju, mozga, pankreasa, jetre ili bilo kog drugog organa. I ne samo to. Ukoliko uklonite faktore rizika i uzroke koji su doveli do pojave tumorskih oboljenja vi ćete svakako time pomoći i izlečenje ostalih hroničnih bolsti kao što su kardio bolesti, dijabetes kao i svih onih koje se javljaju kao posledica loših životnih navika i ishrane.

Sve informacije su sistematizovane i prikupljene iz više izvora ali se u globalu zasnivaju na porukama iz kineske studije. Svi oni koji bi želeli više informadcija o ovoj studiji, mogu to pronaći u knjizi “Kineska studija – moć ishrane”, dr Colina Campbell-a. Ovo nije reklama za tu knjigu, ali u masi dezinformacija, morali smo se osloniti na zvanične, naučno veifikovane podatke. Kao što se tamo navodi, zaključci u toj studiji nisu izvedeni na osnovu ličnih zapažanja i pokušajima stvaranja senzacionalizma. U knjizi se nalazi oko 750 referenci od kojih najveći broj predstavlja primarne izvore informacija, uključujući na stotine objavljenih naučnih radova drugih istraživača koji ukazuju na put ka smanjenju broja slučajeva raka, srčanih bolesti, šlogova, gojaznosti, dijabetesa, autoimunih bolesti, osteoporoze, alchajmera i sl..

 

Pogledajte video zapise na temu AX Doktor – Tumorske bolesti i rak

 

Gersonovo čudo

Divna istina

Umirati da bi znali

Kako se boriti protiv raka? Prof.dr Mihajlović

 

LEČENJE RAKA – PIROVA POBEDA – MEDICINA ILI ALTERNATIVA. KADA KRENETE U RAT PROTIV TEŠKIH BOLESTI VRLO JE BITNO DA IZBEGNETE PIROVU POBEDU.

Comments are closed.