KUHINJA ANTIOKSIDANS

Dobrodošli!!! Moje ime je Master Chief AX i ja ću vas voditi kroz kuhinju sajta Antioksidans. Jela koja ćemo ovde pripremati biće totalno biljna i uglavnom sirovog tipa (kuhinja antioksidans)…

 Kuhinja antioksidans - Kuhinja i apoteka vašeg zdravlja. Razlika ove kuninje u odnosu na konvencionalnu je taj što ova kuhinja vrši funkciju i hrane i leka.

Zašto biljna?

Zato što je naš digestivni trakt formiran po uzoru biljojeda (sporo varenje, duga i naborana creva koja zadržavaju hranu, zubi i  fenotip biljojeda). Nemate kandže, brzinu, vid, sluh i ostale osobine koje čine mesojeda i predatora. Znam da ćete reći “čovek nema osobine predatora ali taj nedostatak koriguje razvijenim umom i mogućnošću da koristi oruđa i oružje u lovu…” i to jeste tačno. Čovek može nadomestiti osobine koje nema, tj. koje mu je priroda ukinula i proglasila nepotrebnim, tako što će koristiti svoje umne sposobnosti za lov ali isto tako, ako to bude činio (što i čini) moraće te iste umne sposobnosti nakon toga iskoristi i u medicini – kojom će sanirati posledice svog činjenja. I još nešto: predatori u prirodi uglavnom jedu sirovo meso, osim onih specifičnih kojima je priroda podarila mogućnost da mogu jesti i variti i otpaktke od mesa. Jedino čovek poput lešinara jede ono što je ubijeno odavna. Neki rizici potiru se termičkom obradom ali to nije dovoljno da se ponište svi negativni aspekti takve ishrane.

Zašto sirova?

Zato što sirova hrana sadrži žive nutrijente koji se mogu funkcionalno i dobro iskoristiti. Predatori to znaju ali šta je sa biljojedima? Zašto sirova biljna hrana? Biljka poput stvaraoca života, uzima mrtve (anorganske) elemente iz zemlje i u procesu fotosinteze, uz pomoć sunčeve svetlosti iste oživljava čineći ih organskim, a mi jedući ih takve njihov život prenosimo na nas i tako predupređujemo i lečimo bolesti koje nas napadaju. Kada termički obradite biljku, vi je najvećim delom vraćate u anorgansko stanje i tako odstranjujete život iz nje, čime čuvate njenu kalorijsku vrednost ali poništavate njeno lekovito dejstvo. Tu osobinu života nagovestio je i sam Hipokrat koristeći hranu kao lek. Termičku obradu biljaka dakle koristite samo kad baš morate, više kao nužno zlo, a ne kao pravilo.

 

Kuhinja antioksidans - Kuhinja i apoteka vašeg zdravlja. Razlika ove kuninje u odnosu na konvencionalnu je taj što ova kuhinja vrši funkciju i hrane i leka. 

OTVORI KUHINJU

 

KUHINJA ANTIOKSIDANS – KUHINJA I APOTEKA VAŠEG ZDRAVLJA. RAZLIKA OVE KUNINJE U ODNOSU NA KONVENCIONALNU JE TAJ ŠTO OVA KUHINJA VRŠI FUNKCIJU I HRANE I LEKA

Comments are closed.