Zdrava kozmetika

Savremene bolesti često puta jesu posledica sveopšte toksikacije tela. Zato će čišćenje organizma od otrova biti jedan od preduslova ozdravljenja. Ako sprovodite detoksikaciju, neće biti dovoljno samo korigovati samo ishranu. Npr. koža je naš najveći organ sa površinom oko 2 kvadratna metra i oko 60% onoga što nanesemo na nju završava u našem krvotoku. Statistika kaže da prosečna žena za života upije oko 15kg sastojaka krema koje koristi. Svakoga dana svako od nas dolazi u dodir sa puno kozmetičkih sredstava, šampona, sapuna, losiona, krema, parfema, pasti i sl.  a verovatno ste do sada već čuli puno priča o štetnosti pojedinih sastojaka kozmetike i njihovog kancerogenog efekta. Namera ove stranice je da predstavi ponudu proizvođača zdrave kozmetike, najčešće ručno pravljenih proizvoda bez kancerogenih aditiva (Zdrava kozmetika).

Zdrava kozmetika je jedan od načina kako da sprečite dalju toksikaciju

Zdrava kozmetika je jedan od načina kako da sprečite dalju toksikaciju

ANTIOKSIDANSI:  ZDRAVA KOZMETIKA

Mapa je u pripremi

Na stranici “Negativa” pisali smo o sve većem prisustvu raznoraznih toksina koji nas okružuju. Veliki broj tih toksina dolaze iz kozmetike koju svakodnevno koristimo jer ono što je nekada bila prirodna kozmetika danas je postala totalna hemija. Ta hemija, uključujući opasne agense, aditive, boje i parfeme vrlo loše utiče na naše zdravlje i predstavlja “kap koja priliva čašu”. Naša koža ima apsorciono svojstvo a to je da upija sve ono što stavite na nju. Tako će ona iz sapuna, šampona, deterdženata, omeškšivača… i sl… upiti obilje otrova i svakodnevno ih skladištiti u telu. Ove himikalije umeju da deluju kao imitatori estrogena, da poremete genetičke kodove i da aktiviraju neželje efekte poput nekontrolisanog umnožavanja ćelija ili raznoraznih dermatits problema i sl.. Da bi smo izbegli ovakve pojave trebalo bi da koristimo zdraviju kozmetiku bez agrisivnih sastojaka. A za tako nešto pomoći će nam rubrika “Zdrava kozmetika”.

Za proizvođače domaće zdrave kozmetike važi ista poruka kao i za ostalen na drugim mapama: javite se našem timu kako bi predstavili vašu ponudu.

 

Zdrava kozmetika je jedan od načina kako da sprečite dalju toksikaciju

Comments are closed.