Organska proizvodnja Srbija

Na stranici organska hrana, u rubrici pozitiva, objasnili smo pojam i značaj organske hrane u ishrani. Kada govorimo o preventivi i lečenju teških bolesti, lečenje sirovom hranom dobija puni potencijal jedino ako je hrana koju konzumiramo organskog porekla. U protivnom, veliko prisustvo pesticida i kontaminacionog materijala može izazvati suprotni efekat. Zato, ukoliko imate problema sa teškim, hroničnim bolestima, bilo bi poželjno da u svoju ishranu ubacite hranu proizvedenu organskim uzgojem…

Organska proizvodnja - proizvodnja biljne organske hrane u Srbiji. Lečenje bolesti hranom nije moguće ako je ista zatrovana hemijom.

Organska proizvodnja – proizvodnja biljne organske hrane u Srbiji. Lečenje bolesti hranom nije moguće ako je ista zatrovana hemijom.

ANTIOKSIDANSI:  ORGANSKA PROIZVODNJA

Kada je biljna hrana u pitanju često potenciramo reč “organsko”. Zašto mora biti organsko? Zato što živimo u vremenu sveopšte toksikacije koja nas je i dovela u nezavidan zdravstveni položaj. Više nije tajna da pesticidi, veštačka đubriva i hemija ulaze u sastav biljke pa tako indirektno sve te otrove mi unosimo u naša tela. Ti otrovi se talože u telu i kada kumulativnim efektom dođu do kritične tačke, aktiviraju se bolesti za koje nam nikako nije jasno odakle dolaze ili bar ne želimo to da priznamo sebi. A odgovor može biti jednostavan – otrovi u pesticidima. Skoro sve savremene bolesti pa i one tumorske imaju veze sa ovim supstancama. Poljoprivrednici, sa druge strane, kako bi postigli bolju ekonomijusve češće naginju upotrebi hemije u proizvodnji, nekada čak i nepotrebno. Ima tu i onih drugih koji možda nisu toliko zašli u komercijalu ali jednostavno nemaju dovoljno tehničkog obrazovanja o upotrebi pesticida pa onda “trpaju” sve i svašta ali više iz neznanja, kakogod, efekat je isti. U ponudi na tržištu često puta naći će se voće i povrće pretrpano pesticidima, herbicidima, fungicidima i ostalim štetnim supstancama a žrtve svega toga smo mi. Ironija stoji u tome što kupujemo biljnu hranu da bi se izlečili a postižemo suprotni efekat: sve se više trujemo. Zato je neophodno da kad već menjamo svoju ishranu u pravcu biljne hrane da to bude hrana oslobođena otrova – dakle organska biljna proizvodnja.

Na ovoj stranici, na dole priloženoj mapi, trudićemo se da označimo što više proizvođača organski gajene hrane u Srbiji. Na toj listi naći će se uglavnom sertifikovani proizvođači. Ukoliko se i Vi bavite organskom proizvodnjom, kontaktirajte nas kako bi Vašu proizvodnju označili na mapi.

U toku je akcija prijavljivanja na mapu i upis podataka.

Organska proizvodnja – proizvodnja biljne organske hrane u Srbiji. Lečenje bolesti hranom nije moguće ako je ista zatrovana hemijom.

Comments are closed.