Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti a čak i smrt (prirodna) nije ništa drugo nego posledica prekomerne zakiseljenosti organizma – kažu mudraci istočne medicine. Kiselost kao stanje izražava se u vrednostima na PH skali i može da se kreće od 0-14. Sredina ili vrednost 7 jeste neutralna vredost, vrednosti ispod 7 predstavljaju kiselu sredinu a iznad 7 baznu sredinu.  PH vrednost koja je idealna za ljudski organizam iznosi 7.365. Dozvoljena su manja odstupanja vrednosti ali ukoliko ona postanu veća, pogotovu prema kiseloj sredini, onda su bolesti neiminovne. U istočnjačkoj Jing Jang filozofiji sve što postoji pripada jednom od dva polariteta Jina ili Janga pri čemu Jin nosi osobine tečnog, hladnog, mračnog, slatkog, pasivnog, mirnog, mrtvog – kiselog dok Jang predstavlja osobine čvrstog, vrućeg, svetlog, gorkog, slanog, aktivnog, živog – alkalnog. Po nekoj logici, smrt, bolest, patnja i mrak nalaze se na istoj strani zajedno sa slatkim, mračnim, bezvazdušnim i kiselim. Kako bismo osigurali dobro zdravlje oba ova sveta moraju biti prisutna i u savršenoj ravnoteži. A što se tiče tumorskih oboljenja danas sa sigurnošću možemo reći – Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti…

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

KISELA PH VREDNOST OSNOVA JE TEŠKIH BOLESTI

 

Prva asocijacija na uvećanu kiselost organizma jeste kiseonik. Povećanje kiselosti izbacuje kiseonik iz ćelije upravo kao što i manjak kiseonika dovodi do povećanja kiselosti ili što bi se reklo, ako imate jedno – imate i drugo. Kisela sredina odbija kiseonik dok ga alkalna privlači  – kaže Otto Heinrich Warburg, dobitnik nobelove nagrade za teoriju o uzroku raka.  Sve ćelije imaju potrebu za kiseonikom ali kisela sredina im to oduzima. Ukoliko ćeliji oduzmete 35% kisonika već za 48 sati možete je pretvoriti u ćeliju raka. A ćelije koje mogu opastati u sredini bez kiseonika jesu tumorske ćelije. Zato su tumorska tikva uglavnom kisela dok su zdrava tkiva alkalna. U svom delu “Metabolizam tumora” Otto je pokazao da su dva osnovna obeležja svih kancerogenih tvorevina kiselost krvi i hipoksija (manjak kiseonika). Takođe, navodi se da su tumorske ćelije anaerobne i da ne mogu preživeti u sredini sa većom koncentracijom kiseonika. Da bi opstale potrebna im je glukoza i odsustvo kiseonika. Na osnovu svega iznetog možda bi smo mogli da kažemo da karcionom predstavlja odbrambeni mehanizam ćelije koja je suočena sa manjkom kiseonika pa mutacijom pokušava da preživi u kiseloj sredini. Ova teorija kiselosti osnova je medicina dr Simonćinija koji koristi sodu bikarbonu ne bi li neutralisao kiselost tkiva ili pak pokušajima da se hiperbaričnim komorama utiče na povećanje kiseonika u telu.

PH mehanizam

Održavanje ispravne PH vrednosti krvi je složen mehanizam. Bilo bi neozbiljno reći da će biti dovoljno pojesti sirovi veganski obrok i da će to trenutno uticati na ove vrednosti. Za održavanje ispravne PH telo se oslanja na neke sigurnosne mehanizme. Jedan od njih jesu bubrezi – višak kiseline se izlučuje bubrezima, najviše u obliku amonijaka. Zdravi bubrezi su u ovom delu vrlo efikasni i oni mogu promeniti PH sliku već u roku od nekoliko dana. Drugo, postoje PH puferi koji se upotrebljavaju u slučaju nagle promene PH. Udarni borac u ovom delu je bikarbonat. Što je više ugljendioksida u telu pušta se više ovog pufera i obrnuto. Treće, izlučivanje ugljendioksida iz tela je vrlo bitan mehanizam. Ugljendioksid nastaje kao nusprodukt metabolizma. Ovde pluća igraju bitnu ulogu. Kontrolni centri u mozgu, koji kontrolišu rad pluća, u slučaju povećanog prisustva ugljendioksida, povećavaju brzinu i dubinu disanja čime se dovodi više kiseonika i time normalizuju vrednosti. Ovim se maltene mogu pratiti i korigovati PH faktori maltene iz minuta u minut. Ovde je bitno da shvatimo da prisustvo kiseonika igra veliku ulogu u normalizacii PH vrednosti i svaki način koji dovodi do više i boljeg kiseonika može nam biti koristan u slučaju “zakišeljavanja”.

Mehanizam za održavanje PH radi svoj posao koliko je u njegovim mogućnostima ali šta je to što možemo uraditi mi sami, svesno? Na povećanje ove kiselosti direktno utiču i naše životne navike, način ishrane pa čak i stres. Da se razumemo, kada kažemo da je određena ishrana dovela organizam do kisele PH vrednosti ne mislimo da je osoba jela hranu koja je kiselog ukusa, već hranu koja nema ili oduzima kiseonik i stvara kiselu sredinu u organizmu. I pri tome ukus nije od presudnog značaja. Tako npr. limun ima kiseo ukus ali on izuzetno alkalizuje organizam, čak se u poslednje vreme limun sve češće spominje i kao “prirodna hemoterapija“, dok šećer, uprkos svom ukusu, stvara kiseli efekat, isti onaj koji prave i namirnice životinjskog porekla.

Rekli smo da je kiseonik u direktnoj vezi sa kiselošću organizma. Možemo li onda preko kiseonika delovati na kiselost? Možemo jer povećanjem koncentracije kiseonika u telu smanjuje se njegova kiselost. Ali kako ćemo povećati količinu kiseonika? Osim disanjem nivo kiseonika može se korigovati i putem ishrane. Jedan od glavnih izvora kiseonika, što se hrane tiče, jeste sirovo povrće ali zapamtite – samo sirovo povrće proizvodi kiseonik u telu ale ne i kuvano a isto važi i za voće. Od orašastih plodova npr. badem vam može dosta pomoći u alkaliziranju organizma a ako gledate u pravcu žitarica, jedina alkalizirajuća žitarica je proso, sve ostale su blago kisele. Ne zaboravite da je i voda jedan od bitnih faktora za proizvodnju kiseonika u telu. Hronična dehidracije je jedan od najbitnijih faktora i koren najvećeg dela svih degenerativnih bolesti (dr Feydoon Batmanghelidj). Fizička aktivnost takođe doprinosi većem prisustvu kiseonika u telu. Što se tiče kafofila, evo jedne informacije za njih: kafa prilično zakiseljuje telo. A što se tiče ponašanja i navika, na povećanje kiselosti utiču manjak fizičke aktivnosti, nedostatak sna, plitko disanje, stresovi. Kada pričamo o ishrani, idealno bi bilo ako bi vaša ishrana bila 60% alkalna, 40% kisela. Od kisele hrane izbegavati ekstreme kao što su gazirana pića, rafinisani šećeri, zaslađivači, sirevi i sl. Starije ili bolesne osobe bi trebalo da imaju 80% alkalizirajuću hranu a svega 20% zakišeljavaljuću, uz izbegavanje ekstrema u kiselom delu.

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

Bolesti su posledica kiselosti tela

 

Većina bolesti nastaje kao posledica prevelike zakišeljenosti tela kaže i Dr George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpoznatijih hirurga na svetu. On kaže da “Sve smrti, takozvane ‘prirodne’, nisu ništa drugo nego krajnja tačka kisele zasićenosti tela.” Možemo zaključiti da je potpuno nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja oslobađa telo svih kiselosti dobrom alkalnom prehranom, koja pije dovoljno čiste vode i koja izbegava hranu koja proizvodi kiselost. Rak se ne nasleđuje ali oo što se nasleđuje jesu prehrambene i ambijentalne navike i način života a to je ono što najčešće proizvodi rak.

Menchen je napisao: “Život se bori protiv zadržavanja kiselosti. Starenje, pomanjkanje energije, stres, glavobolja, srčane bolesti, alergije, ekcemi, koprivnjača, astma, bubrežni kamenci, arterioskleroza, između ostalog nisu ništa drugo nego akumuliranje kiselosti.”

Dr. Theodore A. Baroody napisao je u svojoj knjizi “Alkalizirajte se ili umrite”: “Nisu važna bezbrojna imena bolesti. Ono što je važno jeste da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselih otpadaka u telu.”

Dr. Robert O. Young je rekao:”Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne da skladišti kiselost i njegove otpatke u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se pojavljuju bolesti.”

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

 

Dakle, određena hrana i način ponašanja dovode vas u stanje kiselosti ili alkalnosti. Klackalica se naginje čas na jednu, čas na drugu stranu. Ako se opasno nagne i zaglavi na jednoj strani javiće se problem koji je biti prouzrokovan deficitom na suprotnoj strani. Zato organizam putem naših čula pokušava uravnotežiti ovu klackalicu. Kako to izgleda? Ako ste popili čašu rakije (koja je ekstremni jin faktor), organizam to registruje i odmah traži ekstremni jang polaritet na drugoj strani. Ruka će krenuti prema slanim aperitisanima ili mesu (koje je ekstremni jang polaritet) i time će podići klackalicu iz jin položaja. Preterali smo sa mesom, klackalica se isuviše nagnula na jang stranu, moramo brzo popraviti stanje dobrim slatkim dezertom. Klackalica se opet naginje na jin stranu i tako stalno iz dana u dan. Organizam nastoji održati ravnotežu klackalice ali problem je u tome što su oscilacije drastične. Klackalica ekstremene oscilacije i lako može zavglaviti na nekoj od strana. A da bi izbegli bolesti, klackalica se ne sme oboriti ni na jednu stranu već mora biti u ravnoteži. Zato je mnogo pametnije rešenje korišćenje hrane ili ponašanja iz neutralnijeg područja gde će oscilacije biti mnogo manje, umereni jin, ili umereni jang. Ovaj princip rada klackalice detaljno je opisan u makrobiotici gde se putem jin – jang filozofije odnos crne i bele strane dovodi u ravnotežu. Nešto više o ovoj temi pročitajte na stranici Jin-Jang, crno i belo ili na sajtu makrobiotike.

 

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti. 

Organizam i PH vrednost

Kako pojedini organi u telu reaguju na promene PH vrednosti? Srce recimo zahteva alkalnu sredinu. Ono u jednom satu ispumpa 572 litara krvi što na dan iznosi 14.300 litara. Zato je srce osetljivo na prisustvo otpadnih kiselina koje remete njegov rad pa se lako može javiti tahikardija i degeneracija srca. Pluća direktno utiču na prisustvo kiseonika pa ukoliko poremetite ovaj mehanizam biće manje kiseonika a samim tim i više kiselosti. Što se tiče želuca on može doprineti povećanju kiselosti ukoliko vam je npr. lučenje želudačne kiseline oslabljeno pa se hrana ne svari u potpunosti. Hlorovodonična kiselina Hcl je jedina kiselina koju naše telo samo proizvodi i ona je zadužena za pravilni balans PH vrednosti u organizmu. Sve ostale su produkti metabolizma i moraju se što pre izbaciti. Jetra je zadužena za metabolizam otrovnih supstanci iz krvi i ona je mnogo više opterećena ukoliko je više takvih supstanci.

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

Pankreas je jedan od glavnih organa regulatora kiselosti organizma. Peyerove ploče u tankom crevu proizvode limfocite koji su deo limfnog sistema a ujedno proizvode i enzime želudačnog soka koji je jedan od najbitnijih alkalnih činioca u telu. Rad peyerovih ploča i protok enzimskog soka je od ključnog značaja za zdravlje našeg organizma a ovaj deo je posebno osetljiv na povećanje kiselosti.

Bubrezi izlučuju mokraću i suvišne kiseline. Kroz njih svakog minuta protekne litar krvi. Oni održavaju alkalnost krvi i izbacuju kisele belančevine. Bubrežni kamenci, na primer, sastoje se od organskog matriksa, čvrsto zbijenih ostataka ćelija i anorganskih soli. Ako smanjimo unos supstanci koje stvaraju kiseline najverovatnije ćemo izbeći stvaranje kamena u bubregu. Štitna žlezda takođe traži alkalnu sredinu i prisustvo jona joda a slično važi i za slezinu koja prerađuje odumrle krvne ćelije. Nadbubrežne žlezde proizvode puno hormona koji obezbeđuju alkalnu sredinu. One dosta pomažu rad jetre i pankresa. Debelo crevo ne sme zadržavati otpadne kiseline. One se gomilaju na zidu debelog creva pa kod proliva ili zatvora ove kiseline ponovo ulaze u krvotok. Rak debelog creva jedna je od najčešćih bolesti jer većina bolesnih stanja započinje upravo u debelom crevu kao posledica neodgovarajuće ishrane, lošeg varenja i izlučivanja. Limfni sistem je takođe zavistan od alkalne sredine. U našem telu ima otprilike isto limfnih žila koliko i krvnih tj. oko 700 limfnih žlezda i tri puta više limfne tečnosti  nego krvi. Pored transporta hranljivih materija ona odstranjuje i kiseline iz tela. U sredini sa većom kiselošću, rad limfnog sistema se usporava, limfa počinje da se suši i stvara ugruške.

Reumatizam i artritis danas predstavljaju u najčestije bolesti među ljudima. Prosto da postaju sinonom za narodnu muku. Uzrok artritisa leži u prekiseljavanju krvi. Kiseline u mišićima i zglobovima formiraju male kristale a sve to dovodi do pojave reumatizma (bolova), Kod uvećanja kiselosti dolazi do gubitka kalcijuma koji je nezamenljiv kod neutralisanja pomenutih kiselina. On postaje pufer, amortizer koji će se utrošiti kako bi kiselo stanje doveli u alkalno. Zato će telo posegnuti za kalcijumom kako bi uspostavilo kiselo-alkalnu ravnotežu. Kalcijum se uzima iz uglavnom iz kostiju i zuba. Zato kosti postaju tanje, slabije, lakše se lome i pucaju. Dolazi do oštećenja zglobova, kičme, nerava, zuba, išijasa itd. Osim kalcijuma kiselost oduzuma i druge bazne mineralne materije.

 

Hemoterapija i PH

 

Hemoterapija je postupak koji ekstremno zakiseljuje telo. Kako bi telo neutralizovalo kiselost ono mora da potroši sve alkalne rezerve organizma, žrtvujući pri tome mineralne resurse (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, nokte i kosu. Hemoterapija je najveće zlo “savremene medicine”, toliko je očigledno da je pogrešna i štetna da se njeno daljnje primenjivanje uveliko može smatrati zločinom. Ništa od svega ovoga se javno ne objavljuje. Ovo ni lekari ne znaju jer svo obrazovanje dobijaju od farmaceutske industrije.

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

Antioksidans komentar:

Industrija tumorskih bolesti i hemoterapije su jedna od najunosnijih grana medicine a radi se o milijardama dolara profita. U prilog tome ide činjenica da prehrambena industrija proizvodi hranu sve lošijeg kvaliteta, kako bi uvećala svoje profite, pa način ishrane takođe postaje sve lošiji i uzrok je mnogih bolesti. Medicina sve više postaje biznis a njen primarni interes više nije preventiva i sprečavanje bolesti već lečenje bolesti koja je uznapredovala. Zato prihvata prehrambenu industriju kao saveznika, međusobno se solidarišu. Jednostavno ne postoji ozbiljno interesovanje za preventivnu edukaciju pacijenata jer bi to značilo siguran gubitak i jednima i drugima. Sinergija je očigledna: prehrambena industrija puni bolnice, farmacija naplaćuje lečenje. Borba za zdravlje postaje istrošena floskula nešto poput izjave industrije naoružanja kako joj je primarni cilj “mir u svetu”.

 

Pogledajte video zapise na temu AX Doktor – Tumorske bolesti i rak

 

Post na voću – Lek za sve bolesti

Lek za sve bolesti – alkalizacija organizma

KISELA PH VREDNOST OSNOVA JE TEŠKIH BOLESTI. LEČENJE RAKA, TUMORA, KANCERA, DIJABETESA… ALTERNATIVA. VEGANSTVO. PH ISHRANA – ANTIOKSIDANS.COM