Solifar – povučen lek sa tržišta

Zbog lošeg kvaliteta sedam serija leka “Solifar” povučeno je sa tržišta Srbije. Agencija i inspekcija za lekove odlučila se na ovakav potez odmah nakon obaveštenja koja su dobijena od samog proizvođača lekova. Kako je navedeno, lek sadrži “nečistoće” u određenom procentu što je dovoljan razlog da bude povučen sa tržišta. Navedeni lek je pre povlačenja proveo skoro 3 godine na tržištu i da li će biti neke posledice po zdravlje onih koji su ga koristili ne može se sa sigurnošću tvrditi. Lek je bio namenjen pacijentima koji su imali problema sa preteranom aktivnošću bešike (Solifar – povučen lek sa tržišta).

 

SOLIFAR – POVUČEN LEK SA TRŽIŠTA

Solifar - povučen lek sa tržišta u Srbiji i Hrvatskoj, Po rečima proizvođača lek je povučen zbog "nečistoća". Pre povlačenja lek bio na tržištu 2.5 godine.

Svaki lek sam po sebi ima svoje kontraindikacije i štetne efekte. Ponekad ti efekti mogu biti i veći nego samo korisno dejstvo tog leka. Najbolje za nas bilo bi kada bismo uspeli da svoje zdravlje držimo u dobrom stanju kako bismo što manje bili zavisni od upotrebe lekova. Za ovakvu ideju nije potrebna neka silna mudrost jer ako je čovek zdrav, neupotrebom medikamenata, on će poštedeti sebe kako nuspojava leka tako i ovakvih grešaka u njegovoj proizvodnji. A opet, kako biste bili zdravi najbolje bi bilo da povedete računa o svojim životnim navikama i ishrani. Korigovanjem ovih stavki vaše zdravlje biće bolje a onda ćete poštedeti sebe neprilika koje nose ovakve situacije.

Pročitaj vest u celini…

BLIC – Srbija i Hrvatska povlače lek sa tržišta

B92 – Lek solifar pre povlačenja bio na tržištu 2.5 godine

SOLIFAR – POVUČEN LEK SA TRŽIŠTA U SRBIJI I HRVATSKOJ, PO REČIMA PROIZVOĐAČA LEK JE POVUČEN ZBOG “NEČISTOĆA”. PRE POVLAČENJA LEK BIO NA TRŽIŠTU 2.5 GODINE.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.