Zdrava kozmetika

Ako sprovodite detoksikaciju, neće biti dovoljno samo korigovati ishranu. Npr. koža je naš najveći organ sa površinom oko 2 kvadratna metra i oko 60% onoga što nanesemo na nju završava u našem krvotoku. Statistika kaže da prosečna žena za života upije oko 15kg sastojaka krema koje koristi. Svakoga dana svako od nas dolazi u dodir sa puno kozmetičkih sredstava, šampona, sapuna, losiona, krema, parfema, pasti i sl.  a verovatno ste do sada već čuli puno priča o štetnosti pojedinih sastojaka kozmetike i njihovog kancerogenog efekta. Namera ove stranice je da predstavi ponudu proizvođača one druge, zdrave kozmetike, tj. ručno pravljenih proizvoda bez kancerogenih aditiva (Zdrava kozmetika).

ANTIOKSIDANSI:  ZDRAVA KOZMETIKA

Na stranici “Negativa” pisali smo o sve većem prisustvu raznoraznih toksina koji nas okružuju. Veliki broj tih toksina dolaze iz kozmetike koju koristimo jer ono što je nekada bila prirodna kozmetika danas je postala totalna hemija. Ta hemija, uključujući opasne agense, aditive, boje i parfeme vrlo loše utiče na naše zdravlje i predstavlja “kap koja priliva čašu”. Naša koža ima apsorciono svojstvo a to je da upija sve ono što stavite na nju. Tako će ona iz sapuna, šampona, deterdženata, omeškšivača… i sl… upiti obilje otrova i svakodnevno iz skladištiti u telu. Veliki deo biće skladišten u masnom tkivu, neki pod kožom a neki u našem “sistemu”. Ove himikalije umeju da deluju kao imitatori estrogena, da poremete genetičke kodove i tako aktiviraju neželje efekte poput nekontrolisanog umnožavanja ćelija ili raznoraznih dermatits problema i sl.. Da bi smo izbegli ovakve pojave moraćemo da koristimo zdraviju kozmetiku bez agrisivnih aditiva i otrova. A za tako nešto pomoći će nam rubrika “Zdrava kozmetika”.

Upotrebom zdrave kozmetike proces detoksikacije biće potpuniji a naša preventiva ili lečenje bolesti efektnije. Zato će biti poželjno da što pre pređete na zdravije proizvode a ova rubrika će vam u tome pomoći. Za proizvođače domaće, zdrave kozmetike ovo je poziv: javite se našem timu kako bi vašu ponudu predstavili na priloženoj mapi.

U toku je akcija prijavljivanja na mapu i upis podataka. Požurite dok akcija traje.

       

Iskoristite AX online prodavnicu za prodaju svoje robe.

 

ZDRAVA KOZMETIKA POŽELJNA JE U PROCESU DETOKSIKACIJE I LEČENJA ORGANIZMA. VI NE MOŽETE VODITI ZDRAV ŽIVOT AKO SVOJU KOŽU KONSTANTNO ZATRPAVATE OTROVIMA.

Comments are closed.