Organska proizvodnja Srbija

Na stranici organska hrana, u rubrici pozitiva, objasnili smo pojam i značaj organske hrane u ishrani. Kada govorimo o preventivi i lečenju teških bolesti, lečenje sirovom hranom dobija puni potencijal jedino ako je hrana koju konzumiramo organskog porekla. U protivnom, veliko prisustvo pesticida i kontaminacionog materijala može izazvati suprotni efekat. Zato, ukoliko imate problema sa teškim, hroničnim bolestima, bilo bi poželjno da u svoju ishranu ubacite hranu proizvedenu organskim uzgojem. Proizvođači organske hrane – javite se kako bi Vas ubacili na mapi (Organska proizvodnja – proizvodnja biljne organske hrane u Srbiji).

ANTIOKSIDANSI:  ORGANSKA PROIZVODNJA

Kada je biljna hrana u pitanju onda potenciramo reč “organsko”. Zašto mora biti organsko? Zato što živimo u vreme sveopšte toksikacije koja nas je i dovela u nezavidan zdravstveni položaj. Više nije tajna da pesticidi, veštačka đubriva i hemija ulaze u sastav biljke pa tako indirektno sve te otrove mi unosimo u naša tela. Ti otrovi se talože u telu i kada kumulativnim efektom dođu do kritične tačke, aktiviraju se bolesti za koje nam nikako nije jasno odakle dolaze. Ili ne želimo da priznamo to sebi. A odgovor je jednostavan. Od otrova u pesticidima. Skoro sve savremene bolesti pa i one tumorske imaju veze sa ovim supstancama. Poljoprivrednici, sa druge strane, kako bi ostvarili uštede i povećali proizvodnju sve češće naginju upotrebi hemije u proizvodnji, nekada čak i nepotrebno. Ima tu i onih drugih koji možda nisu toliko zašli u komercijalu ali jednostavno nemaju dovoljno tehničkog obrazovanja o upotrebi pesticida pa onda “trpaju” sve i svašta ali više iz neznanja.

Bilo kako bilo, komericijala ili neznanje efekat je isti. U ponudi se nalazi ponuda voća i povrća pretrpanog pesticidima, herbicidima, fungicidima i ostalim štetnim supstancama a žrtve smo mi. Ironija stoji u tome što kupujemo biljnu hranu da bi se izlečili a postižemo suprotni efekat: sve se više trujemo. Zato je neophodno da promenimo svoju ishranu u pravcu biljne hrane ali ne samo to već da ta hrana bude oslobođena otrova, dakle organska biljna proizvodnja.

Na ovoj stranici, na dole priloženoj mapi, označićemo jače proizvođače organski gajene hrane u Srbiji. Na toj listi naći će se uglavnom sertifikovani proizvođači. Ukoliko se i Vi bavite organskom proizvodnjom, kontaktirajte nas kako bi Vašu proizvodnju označili na mapi.

U toku je akcija prijavljivanja na mapu i upis podataka. Požurite dok akcija traje.

      

Iskoristine AX online prodavnice za prodaju svoje robe.

 

Organski proizvođači javite se kako bi oglasili vašu ponudu. Zašto je bitno da nam se javite. Zato što ćemo na ovim stranicam forsirati upotrebu organske proizvodnje a vašu ponudu izdvojiti nad masom nekvalitetne ponude koja se želi predstaviti kao zdrava varijanta.

ORGANSKA PROIZVODNJA – PROIZVODNJA BILJNE ORGANSKE HRANE U SRBIJI

Comments are closed.