Pravila izlečenja

Kada krenete u borbu sa teškim i hroničnim bolestima onda morate iskoristiti sve raspoložive potencijale – odakle god da oni dolaze. Prvo što morate da učinite je da zatražite stručnu medicinsku pomoć. Obratite se svom lekaru i ispitajte medicinske mogućnosti lečenja. Iskoristite one bolje strane medicine – koliko god je to moguće ali nemojte sve završiti na tome. Odmah izvršite analizu svojih navika i ishrane, probajte da pronađete koje su vas loše navike dovele do takvog stanja i odmah delujte u alternativi. Vaš zadatak biće da sebe dovedete u red kako bi vam medicinske usluge bile što manje potrebne.

KAKO DA ALTERNATIVOM LEČITE TEŠKE HRONIČNE BOLESTI ? LEK POSTOJI…

Kao što smo u prethodnom tekstu napomenuli – lek postoji ali ne kao pilula ili biljka već kao sitem postupaka i pravila ponašanja. Koja su to pravila? Kako da pobedite teške hronične bolesti alternativom? Lek postoji…

Kako da izlečite teške hronične bolesti - Lek postoji kao sistem postupaka. Ne možete se izlečiti pilulom ili biljkom. Moraćete da promenite navike.

 • Ishrana bi trebala da bude sa min. 90% u korist biljne hrane od čega 70% u korist sirove hrane. Ne zaboravite da kuvana hrana (termički obrađena) truje telo. Jedini način za ozdravljenje biće prelazak na sirovu hranu koji će automatski pokrenuti detoksikaciju. Sirova hrana normalizuje krvni pritisak i holesterol. 99% današnje hrane je mrtvo. Ono što je preostalo od rafinisanja ubija se kuvanjem.
 • hrana koju jedete (sirova) bi trebalo da se sastoj od voća i povrća, semenki i orašastih plodova, bez životinjskih namirnica (uglavnom). Da vas podsetimo, životinjske namirnice su: meso, mleko, jaja i svi proizvodi koji ih sadrže. Meso izaziva bolesti u digestivnom traktu a direktno je odgovorno za rak debelog creva. Naše debelo crevo je pet puta duže nego kod mesojeda i nije predviđeno za varenje mesa. Sve to izaziva pojačano zadržavanje toksina i opasno truljenje hrane u debelom crevu. Ako baš morate, npr. meso ili mleko koristite isključivo od životinja koje su hranjene i rasle na suncu, bez prisustva ikakve hemije.
 • ukinite prehranu kancera. Ova vrsta bolesti izuzetno voli šećere. Kancer ćelije imaju i do 20 puta više receptora za apsorciju šećera i superiornije su u odnosu na normalne ćelije (odmah izbacite proizvode sa šećerom)
 • hleb i većina žitarica pripadaju namirnicama koje stvaraju sluz u organizmu i izazivaju začepljenje bronhija, ždrela i nosa i mnoge druge bolesti. Ova hrana posebno opterećuje prostatu. Posebno veliki problem izaziva prisustvo glutena koji izaziva većinu autoimunih bolesti. Njegovo izbegavanje je obavezno.
 • prekinite toksikaciju tj. priliv inicijatora kancera i bolesti uopšte. Pržena hrana, aditivi, pojačivači ukusa, zaslađivači,  hemikalije u ishrani, alkohol… – sve izbaciti.
 • Zbog uvećanog unosa anorganskih minerala dolazi do ovapnjenja u telu (zadebljanja). Krvni sudovi se sužavaju, kapilarni sistem zakrečuje. Jedan od primarnih krivaca je mrtvi kalcijum koji formira plakove u organizmu. Najčešći uzrok je kuvana hrana, kuvani mlečni proizvodi, kupovne mineralne vode, kalcijumski suplementi..
 • alkalizujte telo. Osnova razvoja većine hroničnih bolesti jeste kisela PH sredina. Neutrališite kiselost alkalnim namirnicama.
 • pojačajte unos antioksidanata. Forsirajte maksimalno vitamin C a onda D i E.
 • pojačajte unos enzima.  Vaš imuni sistem traži pomoć enzima za borbu. Enzimi koji vam trebaju nalaze se u sirovoj biljnoj hrani. Ukoliko termički obradite biljku ostaćete bez enzima. Kuvanje, pečenje, prženje, dinstanje na pari, pasterizacija – sve otpada. Radi prilagođavanja, za početak neka ručak bude kuvan (postan) sa dosta salate ali doručak i večera neka budu u sirovom obliku. Kako vreme prolazi ishranu u kompletu prebaciti na sirovu hranu (naravno osim kod pasulja i sličnih mahunarki). Možete koristiti dehidratore koji suše do 50C.
 • koristite prirodna sredstva prvenstveno a lekove kao krajnju soluciju, koliko god je to moguće. Kako se vaše zdravstveno stanje bude popravljalo, postepeno izbacujte lekove (pod nadzorom lekara). Ne odbijajte pomoć medicine ali isto tako ne očekujte da vi sedite skrštenih ruku a da medicina uradi sve umesto vas.
 • obavezna je kupovina blendera i sporohodnog sokovnika. Sokovnik će vam biti potreban radi postizanja Gersonovog efekta. Sirovi biljni sokovi, prvenstveno od povrća, nezamenljivo su oružje u borbi.
 • boravite više na čistom vazduhu. Disati duboko 15-30 min, u prirodi, ujutru i uveče. Ne zaboravite, potreban vam je svež kiseonik. Tumorske ćelije ne preživljavaju u sredini punoj kisonika. One su anaerobne ćelije. Izbegavajte zagušljive gradske sredine koliko god je moguće.
 • ako pušite, morate odmah ostaviti cigarete kao i boravak u duvanskom dimu.
 • unositi što više vode, izbegavati dehidraciju. Voda poželjno izvorska. Kao što je to slučaj sa mrtvom i živom hranom i kod vode važi ista priča. Voda bi trebala biti sa prirodnog izvora, iz banja, bunara, živa. Česmovača, flaširana i filtrirana voda može povremeno. Možete dodati i malo limunovog soka u vodu radi alkalizacije.
 • obavezno prisustvo u prirodi. Svakodnevno. Ukoliko ste u mogućnosti, organizujte sebi kraće ili duže izlete u prirodu. U najmanju ruku možete sebi priuštiti šetnju gradskim parkom. Bitno je da se nađete u zelenilu, prevashodno među drvećem. Drveće je najbolji štit i blokator štetnih elektromagnetnog zračenja. Fizička aktivnost u prirodi jedan je od boljih metoda detoksikacije.
 • obezbedite sebi kojih pola sata na suncu. Život u hladovini i mraku jedan je od uzroka kiselosti organizma i razvoja tumorskih bolesti. Takođe, vitam D koji se sintetiše pod uticajem sunca, pomoći će vam u borbi. Ne traži se od vas da budete sunčani joga majstor ali jutarnje sunce do 11h će vam svakako koristiti. Ne opterećujte se ozonskim rupama. Ta priča stoji, ali je preterana. Poželjno je praktikovati helioterapiju (gledanje u Sunce). Gledanje se vrši u prvom satu izlaska ili zadnjem satu zalaska Sunca. Za početak, vreme gledanja je 10-tak sekundi, a vremenom to vreme povećavati za 5-10 sekundi dnevno. Dok gledate u Sunce, poželjno je stajati bosim nogama na zemlji. Na ovaj način, vi funkcionišete kao provodonik energije.
 • obezbedite sebi dovoljno sna. Bez toga nema izlečenja imunog sistema. Najbolji zdravstveni efekat postižete ako vas ponoć ne zatekne budne. Poželjno je poći na spavanje već oko 22h (najkasnije 23h) jer oko ponoći vaše telo pokreće proces samoizlečenja (normalno, pod uslovom da spavate i da mozak miruje). Spavanje i buđenje usaglasite sa ritmom Sunca.
 • smanjite upotrebu kozmetičkih otrova (šminke, pomade, kreme, šamponi…) ili koristite one iz domaće radinosti
 • ako imate mobilni koristite ga što ređe, držite ga dalje od sebe i koristite slušalice
 • ne zagrevajte hranu u plastici i manje koristite hranu u plastičnoj ambalaži
 • potražite prirodne deteržente, ako ste u mogućnosti, i izbacite deodorans-osveživače prostorija
 • ne prskajte biljke pesticidima
 • jedan od bitnih faktora koji zakiseljavaju telo jeste i stres. Izbegavati nervozu za sve i svašta. Kako bi podigli vaš stepen imuniteta na psihičke faktore ojačajte svoju veru. Postizanja duhovnog mira jedan je od najbitnih faktora u lečenju iako ga mnogi zanemaruju. Budite pozitivni.

Šta koristiti a šta izbegavati kod ishrane i životnih navika pogledajte u našim rubrikama pozitivi i negativa.

Kako da izlečite teške hronične bolesti - Lek postoji kao sistem postupaka. Ne možete se izlečiti pilulom ili biljkom. Moraćete da promenite navike.

Antioksidans komentar:

Pošto ste pročitali pomenute savete da li još uvek mislite da je moguće napraviti tabletu koja će zameniti sve ove postupke i koja će vam omogućiti da i dalje živite nezdravo a da ona ponese na svojim leđima svu težinu vaših grešaka? Možda vam je sada jasnije zbog čega klasična medicina ima manje uspeha kod bolesti izazvanih životnim stilom. Ako želite da pomognete sebi ili drugima u borbi sa bolestima  morate da prestanete da se samozavaravate i da po inerciji sprovodite stare navike. Ne postoji magična tableta ili biljka koja će odraditi posao umesto vas.

KAKO DA IZLEČITE TEŠKE HRONIČNE BOLESTI – LEK POSTOJI KAO SISTEM POSTUPAKA. NE MOŽETE SE IZLEČITI PILULOM ILI BILJKOM. MORAĆETE DA PROMENITE NAVIKE.

 

Važno je šta jedete

Lekar svoje pacijente leči veganskom ishranom

Comments are closed.