Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti a čak i smrt (prirodna) nije ništa drugo nego posledica prekomerne zakiseljenosti organizma – kažu mudraci istočne medicine. Kiselost kao stanje izražava se u vrednostima na PH skali i može da se kreće od 0-14. Sredina ili vrednost 7 jeste neutralna vredost, vrednosti ispod 7 predstavljaju kiselu sredinu a iznad 7 baznu sredinu. Određena hrana i način ponašanja dovode organizam u stanje kiselosti ili alkalnosti. PH vrednost koja je idealna za ljudski organizam iznosi 7.365. Dozvoljena su manja odstupanja ali ukoliko to odstupanje ide prema većim vrednostima, pogotovu prema kiseloj sredini, onda su bolesti neiminovne. U istočnjačkoj Jing Jang filozofiji sve što postoji pripada jednom od dva polariteta Jina ili Janga pri čemu Jin nosi osobine tečnog, hladnog, mračnog, slatkog, kiselog, pasivnog, mirnog, mrtvog dok Jang predstavlja osobine čvrstog, vrućeg, svetlog, gorkog, slanog, aktivnog, živog. Po nekoj logici, smrt, bolest, patnja i mrak nalaze se na istoj strani zajedno sa slatkim, mračnim, bezvazdušnim i kiselim. Da li to znači da će samo prisustvo elemenata Jin sveta dovesti do lošeg ishoda naše sudbine? Normalno da ne ali prekoračenje vrednosti ovih osobina hoće. Međutim ista priča važi i za Jang učesnike. Kako bismo osigurali dobro zdravlje oba ova sveta moraju biti u savršenoj ravnoteži. Što se tiče tumorskih oboljenja danas sa sigurnošću možemo reći – Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti…

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

KISELA PH VREDNOST OSNOVA JE TEŠKIH BOLESTI

 

A kada već pominjemo ekstreme u Jin polovini pitanje je zašto dolazi do zakiseljavanja? Zbog prevelike količine otpadnih kiselina koje nastaju u tkivima. Na žalost naš organizam funkcioniše tako da otpadne kiseline koje ne može izbaciti ponovo upija preko debelog creva i preko jetre i ponovo ih šalje u krvotok i odlaže u tkivu. Te otpadne kiseline onda napadaju zglobove, mišiće, tkiva, organe i žlezde izazivajući široki spektar bolesti. Kada unesenu hranu svarimo, krvotok je nosi do tkiva gde oksidira. Tada dolazi do formiranja alkalnih i kiselih jona pri čemu alkalni odmah neutraliziraju kisele. Ako alkalni joni nisu stvoreni zajedno sa kiselima onda se alkalni joni uzimaju iz alkalnih rezervi organizma (natrijum-bikarbonat) mada telo ne može u nedogled trošiti ovu zalihu natrijum bikarbonatnih jona. Oni mogu odigrati ulogu zaštitnika do onog trena kada otpadne kiseline ne pređu kritičnu granicu. Ako istrošimo alkalne rezerve i kiselost dosta poraste – nastupiće smrt. U slučaju drastičnog smanjenja alkalnog potencijala biće neophodno njegovo obnavljanje i to ishranom koja će sadržati odnos 80:20 u korist alkalizirajuće hrane.

 

Kiselost i kiseonik u našem telu su u obrnutoj srazmeri

 

Povećanje kiselosti izbacuje kiseonik iz ćelije upravo kao što i manjak kiseonika dovodi do povećanja kiselosti ili što bi se reklo, ako imate jedno – imate i drugo. Kisela sredina odbija kiseonik dok ga alkalna privlači (Otto Heinrich Warburg, dobitnik nobelove nagrade za teoriju o uzroku raka).  Sve ćelije imaju potrebu za kiseonikom a kisela sredina im oduzima kiseonik. Ukoliko ćeliji oduzmete 35% kisonika već za 48 sati možete je pretvoriti u ćeliju raka. Ćelije koje mogu opastati u sredini bez kiseonika jesu jesu tumorske ćelije. Zato su tumorska tikva uglavnom kisela tkiva dok su zdrava tkiva alkalna. U svom delu “Metabolizam tumora” Otto je pokazao da su dva osnovna obeležja svih kancerogenih tvorevina kiselost krvi i hipoksija (manjak kiseonika). Takođe, navodi se da su tumorske ćelije anaerobne i da ne mogu preživeti u sredini sa većom koncentracijom kiseonika. Da bi opstale potrebna im je glukoza i odsustvo kiseonika. Na osnovu svega iznetog možda bi smo mogli da kažemo da karcionom predstavlja odbrambeni mehanizam ćelije koja je suočena sa manjkom kiseonika pa mutacijom pokušava da preživi u kiseloj sredini. Ova teorija kiselosti osnova je medicina dr Simonćinija koji koristi sodu bikarbonu ne bi li neutralisao kiselost tkiva ili pak pokušajima da se hiperbaričnim komorama utiče na povećanje kiseonika u telu.

Kada krv postane dosta kisela ono što predstoji jeste koma i smrt. Da se razumemo, kada kažemo da je određena ishrana dovela organizam do kisele PH vrednosti ne mislimo da je osoba jela hranu koja je kiselog ukusa, već hranu koja ima kiseli efekat u organizmu.  Tako naprimer limun ima kiseo ukus ali on izuzetno alkalizuje organizam, čak se u poslednje vreme limun sve češće spominje i kao “prirodna hemoterapija“.

Povećanjem koncentracije kiseonika u telu smanjuje se njegova kiselost. Kako možemo povećati količinu kiseonika? Osim disanjem nivo kiseonika možemo korigovati i putem ishrane. Jedan od glavnih izvora kiseonika, što se hrane tiče, jeste sirovo povrće ali zapamtite – samo sirovo povrće proizvodi kiseonik u telu ale ne i kuvano a isto važi i za voće. Kod orašastih plodova npr. badem vam može dosta pomoći u alkaliziranju organizma a ako gledate u pravcu žitarica, jedina alkalizirajuća žitarica je proso, sve ostale su blago kisele. Ne zaboravite da je i voda jedan od bitnih faktora za proizvodnju kiseonika u telu. Hronična dehidracije je jedan od najbitnijih faktora i koren najvećeg dela svih degenerativnih bolesti (dr Feydoon Batmanghelidj). Fizička aktivnost takođe doprinosi većem prisustvu kiseonika u telu. Što se tiče kafofila, evo jedne informacije za njih: kafa solidno zakiseljuje telo. Što se tiče ponašanja i navika, na povećanje kiselosti utiču manjak fizičke aktivnosti, nedostatak sna, plitko disanje. Kada pričamo o ishrani, idealno bi bilo ako bi vaša ishrana bila 60% alkalna, 40% kisela. Od kisele hrane izbegavati ekstreme kao što su gazirana pića, rafinisani šećeri, zaslaćivači, sirevi i sl. (stavke označene crvenom bojom na slici). Starije ili bolesne osobe bi trebalo da imaju 80% alkalizirajuću hranu a svega 20% zakišeljavaljuću, uz izbegavanje ekstrema u kiselom delu.

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

Bolesti su posledica kiselosti tela

 

Većina bolesti nastaje kao posledica prevelike zakišeljenosti tela. Dr George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpoznatijih hirurga na svetu, kaže da “Sve smrti, takozvane ‘prirodne’, nisu ništa drugo nego krajnja tačka kisele zasićenosti tela.” Možemo zaključiti da je potpuno nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja oslobađa telo svih kiselosti dobrom alkalnom prehranom, koja pije dovoljno čiste vode i koja izbegava hranu koja proizvodi kiselost. Rak se ne nasleđuje ali oo što se nasleđuje jesu prehrambene i ambijentalne navike i način života a to je ono što najčešće proizvodi rak.

Menchen je napisao: “Život se bori protiv zadržavanja kiselosti. Starenje, pomanjkanje energije, stres, glavobolja, srčane bolesti, alergije, ekcemi, koprivnjača, astma, bubrežni kamenci, arterioskleroza, između ostalog nisu ništa drugo nego akumuliranje kiselosti.”

Dr. Theodore A. Baroody napisao je u svojoj knjizi “Alkalizirajte se ili umrite”: “Nisu važna bezbrojna imena bolesti. Ono što je važno jeste da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselih otpadaka u telu.”

Dr. Robert O. Young je rekao:”Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne da skladišti kiselost i njegove otpatke u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se pojavljuju bolesti.”

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

 

Organizam i PH vrednost

Dakle, određena hrana i način ponašanja dovode vas u stanje kiselosti ili alkalnosti. Problem može lako biti rešen time što, ukoliko ste konzumirali npr. jagnjetinu ili svinjetinu, koja vas zakiseljuje, na drugoj strani ćete pojesti limun ili luk koji će vas alkalizovati. To bi mogli predstaviti jednom klackalicom gde na jednoj strani postavite opterećenje a onda na drugoj strani postavite kontra-teg koji će obe strane dovesti u ravnotežu. Da bi izbegli bolesti, klackalica se ne sme oboriti ni na jednu stranu već mora biti u ravnoteži. Ovako nešto teorijski je moguće ali su oscilacije dosta velike tako da lako možete završiti u krajnjosti. Mnogo pametnije rešenje bilo bi korišćenje hrane i ponašanja iz neutralnijeg područja gde će oscilacije biti mnogo manje. Ovaj princip klackalice obično se primenju u jin – jang filozofiji gde se odnos crne i bele strane dovodi u ravnotežu. Nešto više o ovoj filozofiji pročitajte na stranici Jin-Jang, crno i belo. A kako biste izbegli preveliku zakiseljenost tela morate smanjiti upotrebu namirnica ekstremno jin tipa. Koje su to namirnice pogledajte na sajtu makrobiotike.

 

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti. 

Kako pojedini organi u telu reaguju na promene PH vrednosti? Srce recimo zahteva alkalnu sredinu. Ono u jednom satu ispumpa 572 litara krvi što na dan iznosi 14.300 litara. Zato je srce osetljivo na prisustvo otpadnih kiselina koje remete njegov rad pa se lako može javiti tahikardija i degeneracija srca. Pluća direktno utiču na prisustvo kiseonika pa ukoliko poremetite ovaj mehanizam biće manje kiseonika a samim tim i više kiselosti. Što se tiče želuca on može doprineti povećanju kiselosti ukoliko vam je npr. lučenje želudačne kiseline oslabljeno pa se hrana ne svari u potpunosti. Hlorovodonična kiselina Hcl je jedina kiselina koju naše telo samo proizvodi i ona je zadužena za pravilni balans PH vrednosti u organizmu. Sve ostale su produkti metabolizma i moraju se što pre izbaciti. Jetra je zadužena za metabolizam otrovnih supstanci iz krvi i ona je mnogo više opterećena ukoliko je više takvih supstanci.

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

Pankreas je jedan od glavnih organa regulatora kiselosti organizma. Peyerove ploče u tankom crevu proizvode limfocite koji su deo limfnog sistema a ujedno proizvode i enzime želudačnog soka koji je jedan od najbitnijih alkalnih činioca u telu. Rad peyerovih ploča i protok enzimskog soka je od ključnog značaja za zdravlje našeg organizma a ovaj deo je posebno osetljiv na povećanje kiselosti.

Bubrezi izlučuju mokraću i suvišne kiseline. Kroz njih svakog minuta protekne litar krvi. Oni održavaju alkalnost krvi i izbacuju kisele belančevine. Bubrežni kamenci, na primer, sastoje se od organskog matriksa, čvrsto zbijenih ostataka ćelija i anorganskih soli. Ako smanjimo unos supstanci koje stvaraju kiseline najverovatnije ćemo izbeći stvaranje kamena u bubregu. Štitna žlezda takođe traži alkalnu sredinu i prisustvo jona joda a slično važi i za slezinu koja prerađuje odumrle krvne ćelije. Nadbubrežne žlezde proizvode puno hormona koji obezbeđuju alkalnu sredinu. One dosta pomažu rad jetre i pankresa. Debelo crevo ne sme zadržavati otpadne kiseline. One se gomilaju na zidu debelog creva pa kod proliva ili zatvora ove kiseline ponovo ulaze u krvotok. Rak debelog creva jedna je od najčešćih bolesti jer većina bolesnih stanja započinje upravo u debelom crevu kao posledica neodgovarajuće ishrane, lošeg varenja i izlučivanja. Limfni sistem je takođe zavistan od alkalne sredine. U našem telu ima otprilike isto limfnih žila koliko i krvnih tj. oko 700 limfnih žlezda i tri puta više limfne tečnosti  nego krvi. Pored transporta hranljivih materija ona odstranjuje i kiseline iz tela. U sredini sa većom kiselošću, rad limfnog sistema se usporava, limfa počinje da se suši i stvara ugruške.

Reumatizam i artritis danas predstavljaju u najčestije bolesti među ljudima. Prosto da postaju sinonom za narodnu muku. Uzrok artritisa leži u prekiseljavanju krvi. Ova ista kiselost direktno utiče i na bolesti bubrega i kože.  Naša krvi sastoji se u proseku od 20% kiselog dela i 80% alkalne komponente.  Ako potenciramo ishranu koja mahom dovodi kisele materije u našu krv, ovo će dosta opteretiti bubrege koji više neće moći da normalno obavljaju svoju funkciju. Ova konstantna kiselost, pre ili kasnije, dovešće do bolesti. Glavni deo suvišnih kiselina otpada na mokraćnu kiselinu a njoj se priključuju sol i dodatni otrovi. Ove supstance se nedozvoljeno talože svuda po telu praveći plakove i šljam. Kiseline u mišićima i zglobovima formiraju male kristale a sve to dovodi do pojave reumatizma (bolova), zakrečenje arterija, bubrezi otkazuju, rane ne zaceljuju, kamenovi u žuci, bubrezima, tumori. Kod uvećanja kiselosti dolazi do gubitka kalcijuma koji je nezamenljiv kod neutralisanja pomenutih kiselina. On postaje pufer, amortizer koji će se utrošiti kako bi kiselo stanje doveli u alkalno. Zato će telo posegnuti za kalcijumom kako bi uspostavilo kiselo-alkalnu ravnotežu. Kalcijum se uzima iz uglavnom iz kostiju i zuba. Zato kosti postaju tanje, slabije, lakše se lome i pucaju. Dolazi do oštećenja zglobova, kičme, nerava, zuba, išijasa itd. Osim kalcijuma kiselost oduzuma i druge bazne mineralne materije.

 

Hemoterapija i PH

 

Hemoterapija je postupak koji ekstremno zakiseljuje telo. Kako bi telo neutralizovalo kiselost ono mora da potroši sve alkalne rezerve organizma, žrtvujući pri tome mineralne resurse (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, nokte i kosu. Hemoterapija je najveće zlo “savremene medicine”, toliko je očigledno da je pogrešna i štetna da se njeno daljnje primenjivanje uveliko može smatrati zločinom. Ništa od svega ovoga se javno ne objavljuje. Ovo ni lekari ne znaju jer svo obrazovanje dobijaju od farmaceutske industrije.

Kisela PH vrednost osnova je teških bolesti. Loša hrana povećava kiselost organizma a ta kiselost dovodi do pojave hroničnih bolesti.

Industrija raka (čitaj: farmaceutska industrija) i hemoterapija su najunosnije aktivnosti koje postoje u savremenoj alopatskoj, naopakoj medicini i zato to ne dozvoljavaju. Radi se o milijardama profita, pa vlasnici ne žele da se to obznani. Sve ukazuje na to da je farmaceutska industrijasa u tesnoj vezi sa prehrambenom industrijom te da, kada je biznis u pitanju, pomažu jedna drugoj. Što je više ljudi bolesno tim više raste zarada farmaceutske industrije. Loša ishrana puni bolnice, profit medicine raste a zauzvrat medicina utiče na formiranje navika u ishrani koje pogoduju profitu prehrambene industrije. Kultura ishrane je potpuno pogrešna, a kao takva ona se obrazuje sa najvišeg nivoa.

 

 

KISELA PH VREDNOST OSNOVA JE TEŠKIH BOLESTI. LEČENJE RAKA, TUMORA, KANCERA, DIJABETESA… ALTERNATIVA. VEGANSTVO. PH ISHRANA – ANTIOKSIDANS.COM