Lečenje raka, tumora, dijabetesa, autoimune bolesti

Rak je vrsta bolesti koja pored uobičajenih pratećih zdravstveni problema dovodi i do duševnog bola pacijenta a i cele porodice.  Ako bolest dođe do svog težeg oblika, do svoje agresivne faze, pacijent i njegova okolina proživljavaju kompletan pakao koji postaje svakodnevni pratioc tog događaja. Kada se čovek suoči sa teškim bolestima i kada krene sa njihovim lečenjem, pred njime stoje dva izbora: jedan je put farmacije i klasične medicine, koji počiva na lekovima i hirurgiji a drugi je metod alternative koji se može bazirati na različitim tehnikama ali ona osnovna zasniva se na promeni ishrane i životnih navika. Neki pacijenti pokušavaju i da kombinuju ova dva metoda…

LEČENJE RAKA, TUMORA, DIJABETESA, AUTOIMUNE BOLESTI …

 

Lečenje raka, tumora, dijabetesa, autoimune bolesti

 

Tumorske bolesti najčešće budu bolesti sa visokim stepenom rizika i zato je veoma važno zauzeti ozbiljan i pravilan stav prema njima. Taj pravilan stav u sebi podrazumeva obavezno prisustvo klasične medicine ali isto tako i alternative. Veoma bitan faktor u ovakvim slučajevima jeste vreme i pacijent ne sme sebi dozvoliti prazne korake u lečenju.

Medicina ovom problemu najčešće prilazi operacijom, hemoterapija i zračenjem što jesu drastične metode i nekad nose i više štete nego koristi (princip Pirove pobede) ali kada je spašavanje života u pitanju svako rešenje je dragoceno. Zato uvek preporučujujemo da prvo zatražite stručnu medicinsku pomoć ali na isti način sagledajte i alternativne metode lečenja koje takođe mogu pomoći izlečenju. Problemi koji vas mogu čekati na putu klasične medicine jesu najčešće visoka cene lečenja (ovo je problem za one sa manjim džepom), razni finansijski i administrativni problemi, često puta i loša komunikacija sa pacijentom a sve to ume da bude faktor koji odbija pacijenta od klasične medicine i često puta gura na pogrešan put. Pacijenti onda traže rešenje u “sumnjivoj” alternativi i često puta naiđu na prodavce magle koji čerupaju pacijenta koji, u stanju kakvom jeste, nije u mogućnosti da racionalno donosi odluke. Ali zbog pojedinih “kukolja u žitu” ne možemo deklarisati ceo sistem kao nepoželjan bilo da se radi o klasičnoj medicini, bilo da se radi o alternativi. Zato, opret ponavljamo, kada je spašavanje života u pitanju, sve što može pomoći izlečenju bolesti to treba iskoristiti.

Kako ćemo spojiti medicinu sa alternativom? Kada imate neki zdravstveni problem, uzmimo za primer hipertenziju (povišeni pritisak), vi se obraćate lekaru za rešenjem tog problema i dobijate lekove koji će taj isti pritisak oboriti. Ovde je veoma bitno da reagujete brzo jer visoki krvni pritisak može dovesti do ozbiljnih komplikacija kao što su npr. pucanje krvnih sudova u mozgu i samim tim pojave šloga. U tom slučaju lekovi će pritisak dovesti u normalu i tako smanjiti vaš rizik ka većim problemima. Ono što je pogrešno u tom slučaju jeste vaše verovanje da je problem rešen i da nemate potrebu da išta menjate u svom životu. Naprotiv. Lekovi koje ćete popiti biće samo dobijanje na vremenu, na vremenu koje ćete iskoristiti da promenite svoje životne navike i sebe dovedete u red kako bi vam pomoć lekova i medicine bila što manje potrebna. E, to je trenutak kada alternativa treba da deluje.

Ako pacijent krene sa primenom alternative na tom putu prisutne su mnoge greške i zablude. Jedna od njih je i pogrešno shvatanje prirode same bolesti. Ako želite pobediti teške, hronične bolesti, prvo što ćete morati da uradite jeste da “upoznate neprijatelja”. Filozofija tipa “dajte mi lek – šta da popijem?”- u alternativi ne pali. Klasična medicina je dugogodišnjim uticajem nametnula stav lečenja na principu “jedna bolest – jedan lek” gde za svaku bolest postoji poseban lek pa tako ako imate 10 problema vi trebate popiti 10 lekova? Takva solucija podrazumeva i princip “više para – bolji lek”. Ali kod novih, hroničnih bolesti, novac više ne igra presudnu ulogu tako da nećete moći da kupite “lek koji leči sve”. Ako Stiv Džobs nije uspeo novcem da reši ovaj problem onda nećete moći ni vi a budžet vam je svakako manji. Očigledno je da novac ovde ne može odigrati ulogu Božjeg Mesaje. Ali svakako da vam novac može pomoći, ali samo donekle, tek da imate za dobar sokovnik, blender, kupovinu voća i povrća… Ako novac ne može pomoći šta nam ostaje kao solucija?

Pre svega da malo bolje upoznamo protivnika… Kako bi vam jednostavnije objasnili sa čime imate problem kod tumorskih bolesti, napravićemo jedno malo poređenje. Ako bismo tumoru želeli da dodelimo profil neke ličnosti, onda bismo mogli da kažemo da on po svojoj prirodi spada u grupu predatora, agresivaca, hedonista. Zamislite sada da u jednoj prostoriji čuvate malog medveda i malog tigra. Zadatak Vam je da ubijete tigra pre nego poraste jer će u tom slučaju on ubiti medveda – a medved mora preživeti. Kako ćete to da učinite ako kao sredstva možete koristiti samo otrov ili hranu? Možete da primenite prvu varijanu tj. da bacite otrov u prostoriju i nadate se da će, nakon što oboje to pojedu, medved imati jači imunitet, te da će tigar stradati pre medveda a ovaj preživeti, nakon čega ćete prekinuti sa davanjem otrova. Ako krenete sa drugom taktikom i bacate hranu kao što je npr. meso, to će jesti i jedan i drugi i održavaće se u životu ali tigar će rasti svakoga dana. Kod hrane postoji još jedna varijanta: ako bacate samo biljnu hranu, medved će preživeti jer je on po prirodi i biljojed, dok će tigar kao tipičan mesojed – stradati. U ovoj priči medved ste vi a tigar je rak. Vi ne smete da dozvolite tigru da naraste i dobije zube. Morate da delujete dok je on još mali, u protivnom, kasnije, nećete imati toliko prostora za manevrisanje.

Još jednom, napominjemo da je rak ozbiljna bolest, često sa smrtnim ishodom. Radi se o svetskom prvaku koji deli prvo mesto sa infarktom i profesionalni je ubica. Zato nije preporučljivo da samostalno odlučujete o lečenju i ishrani, već bi trebalo da se konsultujete sa svojim lekarem, a ako se opredelite za primenu alternative, opet, sa stručnim licem iz te oblasti. 

 

Alternativa, rak i hronične bolesti

 

Kao način lečenja, alternativa može dosta pomoći ali vi morate realno sagledati situaciju. Nemojte biti sujetni i unapred otpisivati savete samo zato što dolaze iz konvencionalne ili alternativne medicine ne uvažavajući njihovu korisnost. Ali nemojte slepo verovati ni jednome ni drugome.

 

Dok će klasična medicina tvrditi kako samo ona ima ključeve pakla u kome stanuje rak, alternativa će, sa druge strane, ignorisati svako pristustvo medicine u tom delu. Ništa nije neobično kada se ova vrsta bolesti javi i u sredinama u kojima se ljudi hrane mahom biljnom hranom, na planinama i u nerazvijenim područjima. Agitatori klasične medicine najčešće se povode za tom činjenicom i spominju je kao argument protiv alternative, tipa “evo, ovaj je živeo na planini, jeo je zdravo a dobio rak!”. Svakako da postoje i neki faktori na koje ne možemo uticati a to su ona zagađenja koja dolaze od prirodnog zračenja, zračenja osiromašenog uranijuma, klimatska zagađenja ili genetičke mutacije iz ko zna kojih razloga.

I normalno bi bilo da se ovakve bolesti jave sporagično i u zdravim sredinama. Ako na nekoj lokaciji oboli 1 od 1000 stanovnika mogli bismo još i da kažemo da je to nešto normalno makar se i svih hiljadu hranilo zdravom hranom. Ali, ako na istoj lokaciji, svaki četvrti, treći ili drugi stanovnik počinje da oboljeva od ovakve bolesti, onda govorimo o nenormalnim pojavama koje moramo ozbiljno sagledati. Takvu situaciju imamo danas u Srbiji.

Namera ovog teksta nije da plaši ljude ili da posluži kao još jedan u nizu medicinskih tekstova, (AX nije medicinski sajt) već da pokuša da na drugačiji način sagleda problematiku najtežih bolesti. Za razliku od konvencionalne medicine gde se pacijenti često puta stave pred svršen čin, sa druge strane, holistički pristup lečenju otvara nove mogućnosti. Alternativna medicina podrazumeva kompletno a ne parcijalno rešenje. Kod ovakvih bolesti se ne možemo fokusirati samo na oboleli organ jer rak predstavlja bolest celog organizma. Po Hipokratu ljudski organizam je savršena mašina i sposobna je za samoizlečenje. Pacijent kome se dijagnostikuje rak ili neko autoimuno oboljenje upućuje se na konvencionalno lečenje koje je uglavnom usmereno na uklanjanje posledica bolesti dok uzrok ostaje aktivan, pa je često slučaj da se ne postignu neki vredni rezultati a pacijent se jednostavno otpiše kao neizlečiv.

 

lecenjeraka_brada

Svi oni koji su završili medicinski tretman raka polaze od toga da su nakon operacije “izlečeni” i da je to sada neprijatna prošlost koju treba što pre zaboraviti. Izjava tipa “rak se povratio” vrlo lako može biti i situacija da nikad nije ni “otišao”. Ukoliko pacijent oboli od bilo koje vrste tumora, to znači da je njegovo telo pokazalo sposobnost za proizvodnju tumorskih ćelija a imuni sistem slabost u suzbijanju istih. Operacija tumora u nekom delu tela može značiti skidanje jednog od tumora, koji je stigao u stanje “kliničke vidljivosti”, a njegovo prisustvo upozorava na sklonost ka pojavi ili otkrivanju novih. Operaciju tumora treba shvatiti kao “dobijanje na vremenu” (isto kao u prethodnoj priči sa hipertenzijom) i u tom vremenu morate preduzeti odgovarajuće korake kako bi se zaštitili od daljeg napretka bolesti.

Operaciju možemo porediti sa klasičnim brijanjem brade. To što ste se jutros obrijali ne znači da ste trajno rešili pitanje vaše brade već da ste samo uklonili posledicu vremenskog delovanja uzroka brade. Pošto uzrok nije otklonjen biće potrebno određeno vreme da se ona ponovo pojavi. Otprilike tako funkcionišu i tumorske bolesti. Operacija je samo podšišala posledicu (tumor) koji je postao klinički vidljiv i ukoliko uzroci ostanu prisutni i dalje – on će se ponovo pojaviti.

I nemojte gubiti vreme tražeći “lek” za rak, (multipla sklerozu, kancer, alchajmer i sl.)… Lek kao posebna, solo stavka ne postoji. Ne postoji, tableta, kapsula, sirup, čaj, biljka koja će vas izlečiti od ovakvih bolesti. Lečenje ne pripada jednom leku. Lečenje je zbir primene većeg broja postupaka. Nemojte da u alternativi primenjujete metod konvencionalne medicine “jedna bolest – jedan lek” niti da jurite za otrovima škorpija, zmija, petroleja, kanabisom, sodom bikarbonom i sl… Ne gubite vreme jer ga nemate dovoljno. Ono što morate da uradite je da na bolest krenete svim sredstvima, medicinom, alternativom, da sprečite dalje trovanje organizma, da pređete na sirovu ishranu biljkama, detoksikujete se i promenite način života. Ako to ne uradite, nikakav “lek” vas ne može spasiti. Vi možete i dalje zabadati glavu u pesak, ali tigar ipak stoji u vašoj blizini.

 

Lečenje raka, tumora, dijabetesa, autoimune bolesti

 

Informacije na ovom sajtu nisu namenjene samo obolelima već i svima onima koji žele da izvrše preventivu od teških bolesti. Imajte na umu da količina toksina i radijacija uranijuma već dostižu kritične nivoe tako da bi bilo poželjno da prekinete da se samozavaravate iluzijom o nedodirljivosti. Tekstovi o malignim i tumorskim bolestima koji su ovde objavljeni mogu se primeniti na skoro sve oblike raka jer je njihov uzrok i način lečenja (u alternativi) sličan bez obzira da li je u pitanju rak dojke, prostate, pluća, želuca, kostiju, mozga, pankreasa, jetre ili bilo kog drugog organa. I ne samo to. Ukoliko uklonite faktore rizika i uzroke koji su doveli do pojave tumorskih oboljenja vi ćete svakako time pomoći i izlečenje ostalih hroničnih bolsti kao što su kardio bolesti, dijabetes kao i svih onih bolesti koje se javljaju kao posledica loših životnih navika i ishrane.

Sve informacije su sistematizovane i prikupljene iz više izvora ali se u globalu zasnivaju na porukama iz kineske studije. Svi oni koji bi želeli više informadcija o ovoj studiji, mogu to pronaći u knjizi “Kineska studija – moć ishrane”, dr Colina Campbell-a. Ovo nije reklama za tu knjigu, ali u masi dezinformacija, morali smo se osloniti na zvanične, naučno veifikovane podatke. Kao što se tamo navodi, zaključci u toj studiji nisu izvedeni na osnovu ličnih zapažanja i pokušajima stvaranja senzacionalizma. U knjizi se nalazi oko 750 referenci od kojih najveći broj predstavlja primarne izvore informacija, uključujući na stotine objavljenih naučnih radova drugih istraživača koji ukazuju na put ka smanjenju broja slučajeva raka, srčanih bolesti, šlogova, gojaznosti, dijabetesa, autoimunih bolesti, osteoporoze, Alchajmera, kamena u bubregu, slepila i sl..

Nastavak priče u tekstu…

Lek postoji - Zdrave navike leče sve

Lek postoji – zdrave navike leče sve

tajnaizlecenja

Tajna izlečenja

9 koraka zdravlja - kurs za preživljavanje i izlečenje od bolesti. Savremene bolesti više su posledica lošeg načina života i loših životnih navika. Lečenje teških hroničnih bolesti: rak, tumor, kancer, dijabetes, alternativom i zdravom hranom. Online kurs za lečenje bolesti.

9 Koraka zdravlja

 

 

 

LEČENJE RAKA, TUMORA, DIJABETESA, AUTOIMUNE BOLESTI. LEČENJE NAJTEŽIH BOLESTI BILJNOM HRANOM. ALTERNATIVA.

Comments are closed.