AX DOKTOR

Sajt www.antioksidans.com bavi se lečenjem teških bolesti alternativom i zdravim načinom ishrane. Budući da su većina novih bolesti posledica loše ishrane i nezdravog načina života to se iste mogu solidno prevenirati, zaustaviti i lečiti promenoma životnih navika. Rubrika “AX doktor” sagledaće problem ovih savremenih bolesti iz jednog drugačijeg, alternativnog ugla. Posebnu pažnju posvetićemo tumorskim i autoimunim oboljenjima. Ukoliko imate nekoga u vašoj blizini ko ima problema sa ovakvim bolestima preporučite mu ovaj sajt jer informacije koje se ovde mogu pronaći mogu drastično izmeniti tok bolesti. 

AX doktor - Antioksidans. Lečenje teških bolesti sirovom hranom i alternativom. Najteže bolesti mogu biti sprečene i izlečene promenom životnih navika.

 

AX DOKTOR

Rubrika “AX Doktor” bavi se problemima aktuelnih bolesti. Radi se o tkzv. bolestima savremenog doba kao što su one tumorske, srčane, autoimune i ostale..  Sagledaćemo probleme ovih bolesti, doduše iz malo drugačijeg ugla nego što to čini konvencionalna medicina. Osim uzroka ovih bolesti sagledaćemo i neke nove metode njihovog lečenja a će biti metode koje su u domenu alternative i makrobiotike. Kada počenete da prikupljate informacije na internetu primetićete postojanje dva tabora u sistemu lečenja: konvencionalne medicine i alternative. Konvencionalna medicina svakako ima svoje zasluge u lečenju i prevenciji bolesti i njen humani cilj nije sporan. Ali, kao što svaka delatnost prelazi u komercijalu ni medicina nijemuna na ovakve probeleme. Problem nastaje onda kada interes postaje ne samo primarni nego i jedini cilj medicine a tada vaše zdravlje postaje samo formalna činjenica. Normalno da zbog nekih “loših momenata” u medicini mi ne možemo deklarisati konvencionalnu medicinu kao nešto nepotrebno i suvišno baš kao što to ne možemo učiniti ni sa drugom stranom a to je alternativna medicina. I alternativna medicina ima svojih boljih strana ali i loših, podjednako kao i klasična medicina, jer i u ovom domenu postoje punu onih koji žele zaraditi na problemima drugih tako da ne možemo zdravo za gotovo prihvatati ni sva rešenja alternative. Baš kao što ne možemo ni sva po defaultu odbaciti a na šta nas uveliko savetuju predstavnici farmacije.

Mogu li se ova dva sveta nekako pomiriti i iz njih zajedno izvući ono što je dobro? To je ono što će pokušati antioksidans.com, da spoji dve dobre strane u jednu celinu i da ukaže na mane i jedne i druge pojedinačno. O tome kako leči klasična medicina svi već imamo dosta informacija ali kakav način lečenja predlaže alternativa? Jedna od osnovnih tehnika lečenja alternative jeste promena ishrane i životnih navika. Alternativa smatra da su većina savremeneih bolesti posledica loše ishrane i navika. Ako budemo odstranili loše navike iz nas time ćemo onemogućiti podršku i “finansiranje” bolesti čime ćemo praktično dati vetar u leđa imununom sistemu.  Ali i medicinska pomoć, hteli vi to ili ne, biće vam neophodna sve dok sebe ne dovedete u stanje “zdravstvene ravnoteže”. Bolesti koje najčešće muče savremenog čoveka jesu dijabetes, osteoporoza, srčane bolesti, autoimune bolesti i naročito tumorske bolesti kojima ćemo posvetiti celu jednu rubriku.

 

Rak – uzrok, lečenje…

Kada su tumorske bolesti u pitanju, nemojte da razmišljate po sistemu: “jedna bolest – jedan lek”. Rak je sistemska bolest i obuhvata mnogo činilaca. To nije bolest samo jednog organa. To je bolest celog organizma a organ koji je oboleo je samo  najslabija karika u tom lancu koja je prva popustila. Možda bi čak bilo i pravednije da rak ne nazovemo bolešću već očajnikim pokušajem organizma da preživi nemoguće uslove života koji ste mu nametnuli. Pogrešno je mišljenje većine koji pokošavaju da se izleče i zaštite od ove bolesti. Povučeni navikom, ljudi uglavnom tragaju za “lekom”, koji je pilula, inekcija ili biljka koja će ih izlečiti. Ali, to je pogrešan pristup. Lek za rak u vidu pojedničane stavke ne postoji. Ne postoji, tableta, pilula, inekcija, biljka koja leči rak. Ali ono što postoji jeste sistem postupaka i ponašanja koji će vaš imuni sistem dovesti u normalu i tako osveta više nije vaša već osveta imunog sistema. Otvorite vrata vašoj privatnoj armiji da vodi bitku u vaše ime. Više o tome pročitaćete u narednim tekstovima.

AX DOKTOR – ANTIOKSIDANS. LEČENJE TEŠKIH BOLESTI SIROVOM HRANOM I ALTERNATIVOM. NAJTEŽE BOLESTI MOGU BITI SPREČENE I IZLEČENE PROMENOM ŽIVOTNIH NAVIKA.

Comments are closed.