Autizam iz drugog ugla

Kada pogledamo stav zvanične medicine o autizmu kod dece uobičajeno je mišljenje da autizam dolazi kao posledica genetskih mutacija i uzroka, psiholoških ili bioloških faktora – jednom rečju još uvek se ne može sa sigurnošću potvrditi šta su pravi uzroci autizma. Međutim, danas je sve više teorija o tome da bi uzročnik autizma mogla biti vakcina tj. njeni sporni sastojci. Pogledajmo šta o tome kažu pojedini doktrori i poznate ličnosti. Kako izgleda autizam iz drugog ugla…?

Autizam iz drugog ugla - ova bolest nije uvek posledica slučajnih faktora. Pored uobičajenog medicinskog mišljenja postoje i druge teorije o autizmu.

AUTIZAM IZ DRUGOG UGLA

Nastavljamo priču o vakcinama. Kako bi ste imali pravilan uvid u ovu priču preporučujemo vam da prvo pročitate prvi deo teksta a onda nastavite sa ovom stranicom (strana2), kako ne biste donosili progrešne i brze zaključke.

Najčešći stav naučne zajednice na komentare roditelja i kritiku vakcine je da se tu radi o nepoznavanju naučnih činjenica, pričama o teoriji zavere i stvaranju senzacionalizma. Ipak javanost je dosta uzburkana po tom pitanju jer u poslednje vreme sve je više studija koje daju nove, drugačije informacije. Neke od njih sprovodi dr Andrew Wakefield. Dr Andrew Wakefield je akademik, gastroenterolog. Svoju diplomu medicine dobio je na “St.Mary Hospital” medicinskom fakultetu. Kvalifikovao se je kao član kraljevskog koledža hirurga 1985. godine a 1996. postao stipendista “Wellcome trust traveling fellowship”. Autor je knjige “Bezobzirno nepoštovanje – autizam i vakcine, istina o tragediji”. Njegova tema je “Autizam i vakcine” – istraživačka strategija usmerena na uzrok.

Dr Wakefield o autizmu i vakcinama

Kako dr Wakefield kaže, postoji problem sa spornim thimerosalom ali i sa količinom, tajmingom i kombinacijom vakcina. Problem vakcina i autizma je naročito izražen u poslednjih 15 godina. Ranije se za autizam tvrdilo da je psihijatrijski poremećaj, da je to krivica roditelja dok u Francuskoj i dalje veruju da je to majčina krivica. Uglavnom se tvdi da je to genetska bolest i da apsolutno nije zbog uticaja okruženja odnosno da nije zbog toksina iz životne sredine. Po dr Wakefield-u autizam nije psihijatrijski poremećaj. To je medicinski poremećaj gde se određene stvari manifestuju u mozgu i one dovode do problema u razvoju i ponašanju. Mi danas definitivno imamo epidemiju.

Gledište na problem autizma izmenjeno je i danas mi zvanično imamo njegovu epidemiju što su priznali CDC i mnogi drugi. Genetika ne može da objasni autizam jer mi ipak nemamo dosledne izvodljive genom skenove ili mnoštvo mikro-satelitskih studija koje bi nam dale neke dokaze da možemo da verujemo da je ovo jednostavan genetski problem. Ovo jeste efekat nečega iz okruženja i po dr Landriganu iz “Mount Sinai” bolnice to je najverovatnije zbog toksina iz životne sredine. Regresija je sada postala znatan deo autizma, gubitak sposobnosti kod normalnog deteta u razvoju i to je sada dodato u DSM-u (dijagnostički i statistički priručnik za mentalne poremećaje).  Ovo je definitivno i bolest creva a do ovakvog zaključka su došli u još pet različitih država u svetu. Kod većine ove dece postoji konstantna patologija što je vrlo interesantno. To dovodi do pojma da je to hronični inflamatorni proces i to može da bude primarna lezija koja dovodi do sekundarne povrede mozga – kaže dr Andrew Wakefield.

Dr Blaylock o autizmu i vakcinama

Dr Russell Blaylock, američki hirurg koji je uveo nove metode za tretiranje skupova tumora na mozgu, inače je bivši docent neurohirurgije na Misisipi Medicinskom Univerzitetu a trenutno gostujući profesor na odelenju za biologiju na Bellhaven koledžu. Autor je brojnih knjiga i radova: “Ukus koji ubija” (1994), “Zdravlje i prehrana – tajne koje vam mogu spasiti život” (2002), “Prirodne strategije za pacijente sa kancerom” (2003) itd..

Dr Blaylock zastupa tezu koja je u suprotnosti sa trenutnim naučnim konsenzusom kada su u pitanju prehrambeni aditivi kao što su monosodium gltutaminat (MSG) i aspartam koje i u malim dozama smatra ekscitoksinima a takođe zastupa i mišljenje da vakcine protiv H1N1 svinjskog gripa donose više problema nego koristi. Dr Russel Blaylock smatra da vakcine generalno podstiču autizam i masu drugih bolesti ali se njegova teorija uzroka ne odnosi samo na živu već prevashodno na tajming, količinu i kombinaciju vakcina gde dolazi do preterane stimulacije imunog sistema. Ono na šta ukazuje dokumentarni film “Vaxed”, studije dr Wakefield-a i drugih naučnika jeste da nakon vakcine, ako se neželjene reakcije jave, one uglavnom idu u sledećem pravcu: dete se do dana vakcinisanja normalno razvija a onda, posle npr. MMR vakcine, sve se gubi. Izgubljena je socijalizacija, govor i jezik, interakcija sa braćom i sestrama, sa roditeljima… Takva deca dobijaju dijagnozu autizma. Neretko se dešavaju i teži gastointestinalni problemi. Deca uz autizam obično dobijaju i  inflamatornu bolest creva što kod njih stvara veliki problem i bolove gde obično usledi i jaka dijareja. Priča roditelja je uglavnom istovetna: “dete udara glavom, u bolovima je, nema više kontakta očima, socijalno ne funkcioniše, često povraća”. Kada odu kod pedijatra koji je detetu dao vakcinu i požale se da je dete jako bolesno obično usledi odgovor: “nema to nikakve veze sa vakcinom. Radi se o uobičajenoj dijareji kod beba”. Obično im se nudi razgovor sa psihologom a ukoliko oni neprijatno inisistiraju na odgovorima neretko se preti “možda vi i niste tako dobar roditelj. Možda vam treba oduzeti decu?”  Uglavnom se spominje sve drugo osim onog što se stvarno i desilo – kažu kritičari vakcinacije.

 

Robert De Niro o autizmu i vakcinama

Zbog ovih svojih otkrića dr Wakefield je bio intenzivno napadan kao lekar. Studija koju je objavio u časopisu “Lanset” potvrđena je danas širom sveta. Zauzvrat dr Wakefield je optužen da je podatke lažirao i da je učinio prevaru čime je pokušano da se diskredituje njegov status i celoj studiji da epitet prevare. Čak je i njegov dokumentarni film “Vaxed” imao problema na “Tribeca” film festivalu.

Robert De Niro, jedan od  najpopularnijih holivudskih glumaca, ima autističnog sina. U vezi sa tim, kao suosnivač Tribeca Film Festivala podržao je dokumentarni film o vakcinaciji uzimajući kao osnovu dokaze dr. Andrewa Wakefielda nakon čega je De Niro zatim održao otvorenu raspravu o uzrocima autizma. Ali, ogromna medijska oluja prisilila de Nira u roku od dva dana da se povuče. On je morao povući film sa festivala što nam jasno ocrtava zastrašujuću propagandu zagovornika vakcine. Robert De Niro je inače otac autističnog sina i on lično smatra da postoje osnovane sumnje u priči o vakcinama. On lično nije protiv vakcina ali je primarno zainteresovan za bezbedne vakcine. “Vi novinari trebate ovu temu da istražujete”, kaže u inervju-u poznati glumac Rober De Niro.

 

 

Donald Trump o autizmu i vakcinama

“Zdrava deca idu kod doktora, dobijaju masovne tretmane vakcinama, ne osećaju se dobro i mutiraju u autizam.Postoji tesna veza izmedju autizma i vakcina. Prekinimo ovo masovno vakcinisanje i usmerimo se na singl i efektivnije vakcine. Šta možemo da izgubimo? Ja jesam za vakcinaciju ali isključivo u malim dozama i u dužem vremenskom periodu. Vrlo male i precizne doze a ne kao što sada rade da se i maloj bebi upumpava doza kao za konja. Imao sam prilike da vidim kod svojih prijatelja da odu sa malom bebom na vakcinaciju i vrate dete sa temperaturom i autističnim efektima kasnije koji uslede kasnije…” kaže Donald Tramp u svom obraćanju povodom pitanja o vakcinama.

 

G. Kennedy, najstariji sin senatora Roberta Kennedyja, također zagovornik zaštite okoline, posvetio je dosta svog vremena problemu sa vakcinama. On kaže da se priča svodi na isti scenario. Deca dobiju vakcinu, sledi temperatura a kasnije strada mozak. Ono što mi radimo u našoj zemlji jeste holokaust. Tramp je inače imenovao Kenedy Jr za čelnoga u komisiji za proveru bezbednosti i integriteta vakcina. Tramp je najavio i formiranje odbora za autizam koji će se baviti temom vakcina i autizma. A što se tiče vakcine protiv gripa “Vakcine protiv gripa su  najveća prevara u istoriji medicine kreirana od farmaceutske industrije da zaradi novac od ranjivih ljudi i razboli ih”, upozorava predsjednik Amerike Donald Tramp. U intervjuu sa Opi i Entonijem na Sirius XM Tramp je rekao da su vakcine protiv gripa potpuno neefikasne i izjavio da nikada nije primio ni jednu a i nikada nije dobio grip. Tramp kaže da mu se ne dopada ideja ubrizgavanja loših stvari u telo a to je u suštini ono što oni rade. A ova posljednja vakcina protiv gripa nije bila veoma efikasna. Imam prijatelje koji ‘religiozno’ primaju vakcine protiv gripa” – kaže Tramp “… a onda dobiju grip. Znate, to pomaže mom razmišljanju. Video sam mnogo izvještaja koji kažu da je posljednja vakcina protiv gripa praktično potpuno neefikasna!“

Nakon Trampovog sastanka sa direktorom FBI-a Džejmsom Komijem, agenti su sproveli raciju u ponedeljak 23.01.2017. u 3h ujutru u zgradi Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u pratnji doktora Vilijama Tompsona – koji se proslavio nakon razotkrivanja sistematskog prikrivanja veza između vakcinacije i autizma od strane CDC-a.

Povezani tekstovi:

 

 

AUTIZAM IZ DRUGOG UGLA – OVA BOLEST NIJE UVEK POSLEDICA SLUČAJNIH FAKTORA. PORED UOBIČAJENOG MEDICINSKOG MIŠLJENJA POSTOJE I DRUGE TEORIJE O AUTIZMU.

Comments are closed