Meso koje je loše za pse a dobro za ljude

Na tržište Srbije uvozi se zamrznuto meso pred istekom roka trajanja zato što domaći propisi dozvoljavaju da ono bude zamrznuto duže nego u zemljama EU. Kupcima iz Srbije prodaju ga budzašto jer im se to više isplati nego da ga uništavaju, tvrdi za Kurir Slobodan Stanojević iz Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije. Naši propisi dozvoljavaju da se smrznuto meso čuva duže nego u zemljama EU i zato postoji mogućnost da se to meso uveze u Srbiju vrlo jeftino, pošto je skupo da se preradi u mesna brašna koja se spaljuju – kaže Stanojević. Koliko je kontrola uvoza i prometa mesa u Srbiji problematična bili smo svedoci i pre dve godine, kad se na tržištu Srbije našlo meso zamrznuto još davne 1982. godine, a u prodaji su otkrivane čak i crkotine. Poslednji slučaj zaplene 23 tone mesa švercovanog iz Brazila, preko Kosova i Metohije i Raške, koje je trebalo da završi u jednom preduzeću u Ćupriji, samo je još jedan u nizu skandala. Pored mesa kome ističe rok, veliki problem predstavlja i mehanički separisano meso… Evropaska unija zabranjuje ishranu pasa lošim mesom. Ali, mesok koje je loše za pse, dobro je za ljude…

 

MESO KOJE JE LOŠE ZA PSE A DOBRO ZA LJUDE

 

U Evropskoj Uniji i razvijenom svetu loše meso je zabranjeno koristiti čak i u ishrani domaćih životinja ali često puta to meso završi u našem tanjiru.

 

Bivši Načelnik republičke veterinarske inspekcije, doktor veterinarske medicine, Miroslav Stojšić, sa ogorčenjem, ocenjuje kvalitet mesa, koje se prodaje na našem tržištu: “Mi smo imali pravilnike o kvalitetu i ispravnosti proizvoda od mesa. To je, kako smo krenuli ka Evropi, ukinuto i počela je primena nekih pravilnika, navodno, kako zahteva EU. Naši uvoznici, u ogromnim količinama, uvoze sirovinu, pileće, mleveno, mehanički otkošteno meso, tkz MOM, meso III kategorije, koje je tamo vrlo jeftino. Od te sirovine, kod nas se prave svi proizvodi od mesa, i pileći i ostali! MOM se ubacuje u sve proizvode, iako je ta sirovina na Zapadu, u pojedinim zemljama, zabranjena za ishranu pasa i mačaka!”

 

Pročitaj vest u celini…

Meso kome ističe rok trajanja u Evropi u Srbiji doživljava drugu mladost

Meso koje je u Evropskoj Uniji zabranjeno za pse i mačke

 

U EVROPSKOJ UNIJI I RAZVIJENOM SVETU LOŠE MESO JE ZABRANJENO KORISTITI ČAK I U ISHRANI DOMAĆIH ŽIVOTINJA ALI ČESTO PUTA TO MESO ZAVRŠI U NAŠEM TANJIRU.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.